Abd-al-Wàhid (nom)

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula de nomAbd-al-Wàhid
Tipusprenom masculí Modifica el valor a Wikidata
Llenguaàrab Modifica el valor a Wikidata
Nom en la llengua originalعبد الواحد Modifica el valor a Wikidata
Pàgines que comencen per «Abd-al-Wàhid»
Persones amb aquest nom (Wikidata)

Abd-al-Wàhid és un nom masculí teòfor àrab islàmic —en àrab عبد الواحد, ʿAbd al-Wāhid— que literalment significa «Servidor de l'U»,[1][2] essent «l'U» un dels epítets de Déu. Si bé Abd-al-Wàhid és la transcripció normativa en català del nom en àrab clàssic,[3] també se'l pot trobar transcrit Abdul Wahid... normalment per influència de la pronunciació dialectal o seguint altres criteris de transliteració.[4] Com a teòfor, també el duen molts musulmans no arabòfons que l'han adaptat a les característiques fòniques i gràfiques de la seva llengua.

Vegeu aquí personatges i llocs que duen aquest nom.

Notes[modifica]

  1. Corriente, Federico. Diccionario árabe-español. Madrid: Instituto Hispano-Árabe de Cultura, 1977, p. s.v. "وحد". ISBN 8460008428. 
  2. Cortés, Julio. Diccionario de árabe culto moderno: Árabe-español. Madrid: Gredos, 1996, p. s.v. "وحد" (Biblioteca Románica Hispánica). ISBN 8424917944. 
  3. Vegeu aquí les normes de transcripció simplificada dels mots àrabs.
  4. Excepte en el cas de personalitats àrabs contemporànies que hagin usat personalment transcripcions específiques i singulars del seu nom, es recomana, sobretot per als personatges històrics, emprar sempre la forma catalana normativa.