Abd-al-Wahhab (nom)

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de nomAbd-al-Wahhab
Tipus prenom masculí
Llengua àrab
Nom en la llengua original عبد الوهاب
Pàgines que comencen per «Abd-al-Wahhab»
Persones amb aquest nom (Wikidata)
Modifica dades a Wikidata

Abd-al-Wahhab és un nom masculí teòfor àrab islàmic —en àrab عبد الوهابʿAbd al-Wahhāb— que literalment significa «Servidor del Munífic»,[1][2] essent «el Munífic» un dels epítets de Déu. Si bé Abd-al-Wahhab és la transcripció normativa en català del nom en àrab clàssic,[3] també se'l pot trobar transcrit Abdulwahhab... normalment per influència de la pronunciació dialectal o seguint altres criteris de transliteració.[4] Com a teòfor, també el duen molts musulmans no arabòfons que l'han adaptat a les característiques fòniques i gràfiques de la seva llengua.

Vegeu aquí personatges i llocs que duen aquest nom.

Notes[modifica]

  1. Corriente, Federico. Diccionario árabe-español. Madrid: Instituto Hispano-Árabe de Cultura, 1977, p. s.v. "وهب". ISBN 8460008428. 
  2. Cortés, Julio. Diccionario de árabe culto moderno: Árabe-español. Madrid: Gredos, 1996, p. s.v. "وهب" (Biblioteca Románica Hispánica). ISBN 8424917944. 
  3. Vegeu aquí les normes de transcripció simplificada dels mots àrabs.
  4. Excepte en el cas de personalitats àrabs contemporànies que hagin usat personalment transcripcions específiques i singulars del seu nom, es recomana, sobretot per als personatges històrics, emprar sempre la forma catalana normativa.