Abeurador (Valls)

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula d'edifici
Abeurador
Dades
Tipus edifici
Característiques
Estil arquitectònic Obra popular
Ubicació geogràfica
Alt Camp
Localització Pl. de Sant Francesc
 41° 17′ 02″ N, 1° 15′ 07″ E / 41.28383°N,1.25198°E / 41.28383; 1.25198Coord.: 41° 17′ 02″ N, 1° 15′ 07″ E / 41.28383°N,1.25198°E / 41.28383; 1.25198
IPA
Identificador IPAC: 2463
Modifica les dades a Wikidata

L'Abeurador és una obra de Valls (Alt Camp) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

L'abeurador de Valls està situat a l'entrada de la vila, a la plaça de Sant Francesc. Consisteix en un piló allargat de pedra col·locat horitzontalment sobre una base de maó. A la part posterior del piló hi ha un cos elevat de perfil sinuós on figura l'escut de Valls. L'obra respon a la tipologia d'aberuador artificial, és a dir, per aigua estancada.[1]

Història[modifica]

Aquest abeurador presenta un interès històric i tipològic pel fet de ser l'únic que resta a la vila de Valls. No existeix documentació que permeti datar-lo, tot i que fonts orals consultades el situen egle passat.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Abeurador». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 13 novembre 2017].