Acadèmia Ranson

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióAcadèmia Ranson
Dades
Tipusacadèmia de belles arts Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1908
Data de dissolució o abolició1944
1955 Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Pomer amb fruites vermelles, obra de Paul Ranson

L'Acadèmia Ranson va ser una escola d'art fundada a París pel pintor francès Paul Ranson (1862-1909), qui va estudiar a l'Acadèmia Julian, el 1908.

Història[modifica]

Amb la prematura mort de Paul Ranson el 1909, l'Acadèmia va estar encapçalada per l'esposa del seu fundador, France Ranson. En primer lloc, es trobava en la rue Henri Monnier, al districte 9è i després es va traslladar al districte de Montparnasse, en la Rue Joseph Bara. Tant Maurice Denis com Paul Sérusier van impartir cursos, i Ker-Xavier Roussel, Félix Valloton, Édouard Vuillard, entre d'altres, van assistir, cosa que li va donar una bona reputació a l'acadèmia. Els estudiants permaneixien durant períodes que anaven d'una setmana a un any.

El 1914, es va quedar sense mestres a causa de la Primera Guerra Mundial, però l'Acadèmia Ranson va sobrevuire malgrat la disminució de l'assistència. Després de 1918, Maurice Denis i Paul Serusier estaven ocupats amb altres activitats, i es van fer càrrec nous professors, molts d'ells antics alumnes: Yves Alix, Gabriel Faure, Gustave Jaulmes, Paul Sérusier, Pablo Vera, Jules-Émile Zingg, Roger Bissière, Louis Latapie, Dimitrios Galanis, i Amédée de la Patellière.

De 1939 a 1944, durant la Segona Guerra Mundial, l'Acadèmia va romandre oberta només per a uns quants estudiants. Un cop acabada la guerra es va intentar reanimar l'acadèmia, i el 1951 es va reobrir amb nous professors, inclosos Roger Chastel, Marcel Fiorini, Lucien Lautrec, Gustave Singier i Henri Goetz però a causa de la manca de fons finalment es va tancar el 1955.

Professors[modifica]

Alumnes destacats[modifica]