Conformitat amb el dret internacional de la declaració unilateral d'independència pel que fa a Kosovo

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Conformitat amb el dret internacional de la declaració unilateral d'independència pel que fa a Kosovo va ser una sol·licitud d'opinió consultiva a la Cort Internacional de Justícia per part l'Assemblea General de les Nacions Unides pel que fa a la declaració d'independència de Kosovo de 2008. Aquest va ésser el primer cas en relació amb una declaració unilateral d'independència que es va presentar davant d'aquest tribunal.

Sol·licitud d'opinió[modifica]

El 8 d'octubre de 2008 l'Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar una resolució en la qual s'acordava realitzar una sol·licitud d'opinió consultiva a la Cort Internacional de Justícia en relació a la declaració d'independència de Kosovo.

« És la declaració unilateral d'independència de les Institucions Provisionals d'Autogovern de Kosovo de conformitat amb el dret internacional? »
— Assemblea General de les Nacions Unides (2008)[1]

Dictamen[modifica]

El 22 de juliol de 2010 la Cort Internacional de Justícia va fer públic el seu dictamen:

« El dret internacional general no conté cap prohibició aplicable respecte de les declaracions d'independència. La declaració d'independència de 17 de febrer del 2008 no infringeix el dret internacional general. »
— Cort Internacional de Justícia (2010)[2]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]