Acord sobre la conservació dels ocells aquàtics migratoris afroeurasiàtics

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentAcord sobre la conservació dels ocells aquàtics migratoris afroeurasiàtics
Imatge
Map
 52° 05′ N, 4° 19′ E / 52.08°N,4.31°E / 52.08; 4.31
Tipustractat internacional Modifica el valor a Wikidata
Localitzacióla Haia (Països Baixos) Modifica el valor a Wikidata
JurisdiccióGuernsey Modifica el valor a Wikidata

L'Acord sobre la conservació dels ocells aquàtics migratoris afroeurasiàtics, en anglès Agreement on the Conservation of African-Eurasian Migratory Waterbirds o African-Eurasian Waterbird Agreement (AEWA), és un tractat internacional independent desenvolupat sota patronatge del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient i el Conveni de Bonn. Fou fundat el 16 de juny de 1995 a La Haia, i va entrar en vigor l'1 de novembre de 1999, per coordinar esforços per conservar les espècies d'aus que migren entre les nacions d'Europa i l'Àfrica, i el seu abast s'estén des de l'Àrtic a Sud-àfrica, abastant l'arxipèlag canadenc i l'Orient Mitjà, així com Europa i Àfrica. Se centra en les espècies d'aus que ecològicament depenen dels aiguamolls, almenys durant part de la seva vida, i que creuen les fronteres internacionals dins els seus patrons migratoris.[1]

Els plans d'acció detallen direccions a prendre en la planificació en temes claus com: espècies i conservació d'hàbitats, maneig de les activitats humanes, estudi i monitoreix, educació i informació, i implementació. Així, per exemple, l'ús de perdigons de plom ha estat prohibit pels signataris de l'Acord, per les intoxicacions que provoquen.[2][3]

Referències[modifica]

  1. «Espèces». Accord sur la conservation des oiseaux d'eau migrateurs d'Afrique-Eurasie. Arxivat de l'original el 3 de març 2016. [Consulta: 9 octubre 2015].
  2. «A Brief Introduction to the Convention on Migratory Species of Wild Animals (CMS) Including Conservation Agreements and Memoranda of Understanding». Reporting Services Division. International Institute for Sustainable Development. Arxivat de l'original el 5 de setembre 2015. [Consulta: 9 octubre 2015].
  3. «Reporting obligation for: Report on progress made to phase out lead shot». Reporting Obligations database. European Environment Agency. [Consulta: 9 octubre 2015].

Enllaços externs[modifica]