Aerobiologia

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

L'aerobiologia és la branca de la biologia que estudia partícules orgàniques, tals com bacteris, espores de fongs, insectes microscòpics i pol·len, les quals són passivament transportades per l'aire. Un dels principals camps de l'aerobiologia ha estat el de fer recompte d'aquestes partícules com ajuda en el tractament dels al·lèrgics.

En el 2002, es descobrí que algunes algues i altres organismes aquàtics en suspensió habiten als núvols. Un gran núvol té tanta massa d'aigua com un llac poc profund de la mateixa superfície.

Una important aplicació mèdica de l'aerobiologia és l'estudi de transmissió de malalties per l'aire. Se sap que molts bacteris, virus i fongs poden ser transportats a través de l'aire, possiblement dins de gotes.

Aerobiologia és una ciència en ple desenvolupament, que interacciona amb moltes altres ciències com l'enginyeria i la meteorologia.

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]

Referències[modifica | modifica el codi]

  • Larsson, K. A.,. «32». A: Prediction of the pollen season with a cumulated activity method, 1993, p. 111-114. 
  • Spieksma, F. T.,. «34». A: Aerobiology in the Nineties: Aerobiology and pollinosis, International Aerobiology Newsletter, 1991, p. 1-5.