Aeroclub

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aeroclub a Como, a la vora del llac de Como.

Un aeroclub és una associació dedicada a la pràctica i promoció de les activitats aeronàutiques.[1] Un aeroclub pot estar situat a la vora d'una pista d'aterratge o aeròdrom. De vegades la pista d'aterratge es comparteix amb la d'un aeroport. Els aparells de l'aeroclub poden incloure avionetes, ultralleugers o planadors. Alguns aeroclubs organitzen competicions aeronàutiques.

Instal·lacions[modifica]

Els aeroclubs ofereixen diverses instal·lacions als seus membres, la qualitat i dimensions de les quals varien segons la importància del club. Aquestes instal·lacions poden incloure hangars per guardar els avions, facilitats de proveir-se de combustible i una zona dedicada a la neteja, reparació i manteniment dels aparells. Molts aeroclubs compten amb un bar (amb restaurant o sense) dins d'un local que afavoreix les activitats socials dels membres i serveix com a lloc de reunió.

Història[modifica]

Josep Canudas i Busquets fou un dels principals propagadors de l'aviació a Catalunya. Entre els Aeroclubs més antics dels Països Catalans cal destacar:

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. TERMCAT, Centre de Terminologia. Diccionari general de l'esport [en línia], 2010 [Consulta: 14 gener 2018]. 

Enllaços externs[modifica]