Aeroclub

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Aeroclub a Como, a la vora del llac de Como.

Un aeroclub és una associació esportiva dedicada a la pràctica i promoció de les activitats aeronàutiques. Un aeroclub està situat a la vora d'una pista d'aterratge o aeròdrom. De vegades la pista d'aterratge es compartix amb la d'un aeroport. Els aparells de l'aeroclub poden incloure avionetes, ultralleugers i planadors. Alguns aeroclubs organitzen competicions aeronàutiques.

Instal·lacions[modifica | modifica el codi]

Els aeroclubs ofereixen diverses instal·lacions als seus membres, la qualitat i dimensions de les quals varien segons la importància del club. Aquestes instal·lacions poden incloure hangars per guardar els avions, facilitats de repostatge de combustible i una zona dedicada a la neteja, reparació i manteniment dels aparells. Molts aeroclubs compten amb un bar (amb restaurant o sense) dins d'un local que afavoreix les activitats socials dels membres i serveix com a lloc de reunió.

Història[modifica | modifica el codi]

Josep Canudas i Busquets fou un dels principals propagadors de l'aviació a Catalunya. Entre els Aeroclubs més antics dels Països Catalans cal destacar:

Vegeu també[modifica | modifica el codi]

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]