Aeròdrom de Son Bonet

(S'ha redirigit des de: Aeroport de Son Bonet)
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Aeròdrom de Son Bonet
  • OACI: LESB Modifica el valor a Wikidata
Imatge
Dades
TipusAeroport i aeròdrom de tràfic comercial Modifica el valor a Wikidata
Obertura1920 Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estat d'úsen funcionament Modifica el valor a Wikidata
Altitud47 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaMarratxí (Mallorca) Modifica el valor a Wikidata
Map
 39° 35′ 56″ N, 2° 42′ 10″ E / 39.5989°N,2.7028°E / 39.5989; 2.7028
Activitat
Gestor/operadorENAIRE Modifica el valor a Wikidata
Passatgers9.081 (2022) Modifica el valor a Wikidata

L'Aeròdrom de Son Bonet és un aeròdrom situat a Es Pont d'Inca al municipi de Marratxí, a 4 km del centre de Palma per la carretera comarcal Ma-13A, que uneix Palma amb Inca.

Es va inaugurar durant els anys 20 com a base militar, és durant el 1927 que es rep el primer vol comercial operat per Iberia LAE transformant-se en el primer aeroport de Mallorca.

Durant la Guerra Civil Espanyola es va habilitar com a base militar sota control italià. Durant aquest període va albergar els avions que s'encarregaven de bombardejar la rereguarda civil de Barcelona i València, conjuntament amb les bases de Sóller i Pollença.

Durant els anys 60 la construcció de l'Aeroport de Palma i la impossibilitat d'una ampliació, a causa de la proximitat de zones urbanes, va provocar que no arribessin més vols de caràcter comercial i militar, relegant l'aeroport a funcions d'aeròdrom.

Avui en dia l'aeroport és gestionat per l'ens públic Aena i s'utilitza amb finalitats eminentment recreatives (aeroclub i aviació general), amb un tràfic privat i d'escoles d'aviació. Compta amb 13.000 vols cada any. Les instal·lacions actuals les conformen una pista d'asfalt, quatre hangars d'avionetes i diverses aules d'instrucció. La línia 3 de la EMT disposa de parada d'autobús en les proximitats del recinte aeroportuari.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Aeròdrom de Son Bonet