Agència Catalana de Seguretat Alimentària

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula d'organitzacióAgència Catalana de Seguretat Alimentària
Dades bàsiques
Tipus entitat empresa i organització de seguretat alimentària
Història
Fundació 2002
Organització i govern
Seu central 

Web Lloc web oficial
Modifica dades a Wikidata

L'Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) és una àrea especialitzada de l'Agència de Salut Pública de Catalunya[1] que té com a finalitat aconseguir el màxim grau de seguretat alimentària a Catalunya mitjançant la planificació i la coordinació de les actuacions de control, amb la col·laboració i la cooperació de les diferents administracions públiques i dels sectors l'activitat que incideixen, directament o indirectament, en la seguretat alimentària. La seva seu és al barri del Poblenou de Barcelona.

L'Agència està participada pels departaments de Salut, d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, de Medi Ambient i Habitatge i per l'Agència Catalana del Consum, que tenen competències en els diferents aspectes relacionats amb la seguretat alimentària, cosa que li confereix un caràcter de transversalitat.

La creació de l'ACSA s'emmarca dins l'evolució global del sistema de seguretat alimentària a la Unió Europea que abasta tota la cadena alimentària, des de la producció agrària fins al producte a disposició dels consumidors i implica tots els agents econòmics amb responsabilitats en seguretat alimentària i totes les administracions que vetllen per garantir un elevat grau de salut i seguretat de la població.

Activitats[modifica]

L'agència exerceix les funcions següents:

  • L'avaluació i la comunicació de riscos per a la salut relacionats amb els aliments, en col·laboració amb l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) i l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA).
  • Donar suport a la coordinació de les actuacions de les administracions públiques catalanes competents en matèria de seguretat alimentària.
  • L'impuls de la col·laboració entre les administracions públiques, les universitats i centres de recerca, els sectors industrials i les organitzacions de consumidors i usuaris.

Vegeu també[modifica]

  • Agència de Protecció de la Salut (amb el Decret 366/2011, de 12 de juliol, pel qual s'aproven els Estatuts de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, l'Agència de Protecció de la Salut va ser integrada a l'Agència de Salut Pública de Catalunya com a "Direcció de Protecció de Salut").

Enllaços externs[modifica]

Notes[modifica]