Ahsoka (sèrie de televisió)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de sèrie de televisióAhsoka
Modifica el valor a Wikidata
Gènereciència-ficció i sèrie d'acció Modifica el valor a Wikidata
Espai d'ambientacióLothal, Corellia i Coruscant Modifica el valor a Wikidata
CreadorJon Favreau Modifica el valor a Wikidata
DirectorDave Filoni, Steph Green, Peter Ramsey, Jennifer Getzinger, Geeta Patel i Rick Famuyiwa Modifica el valor a Wikidata
ProductorJon Favreau i Dave Filoni Modifica el valor a Wikidata
Actors
Companyia productoraLucasfilm Modifica el valor a Wikidata
PaísEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Llengua originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Canal originalDisney+ Modifica el valor a Wikidata
Primer episodi22 agost 2023 Modifica el valor a Wikidata
Temporades1 Modifica el valor a Wikidata
Episodis8 Modifica el valor a Wikidata
Més informació
IMDB: tt13622776 Filmaffinity: 600350 Allocine: 27908 Rottentomatoes: tv/star_wars_ahsoka Metacritic: tv/star-wars-ahsoka TMDB.org: 114461
Instagram: ahsokaofficial Modifica el valor a Wikidata

Ahsoka és una sèrie de televisió ambientada en l'univers de La Guerra de les Galàxies, desenvolupada per Jon Favreau i Dave Filoni per a Disney+. Està ambientada en el mateix període que The Mandalorian i The Book of Boba Fett. Es va estrenar el 22 d'agost de 2023 i consta de vuit episodis.[1]

Rosario Dawson interpreta a Ahsoka Tano. El personatge va ser creat per a la sèrie d'animació Star Wars: The Clone Wars, i va aparèixer en live action per primera vegada a la segona temporada de The Mandalorian. El desembre de 2020 es va anunciar una sèrie derivada centrada en el personatge, amb Dawson repetint el seu paper i Filoni com a guionista.[2] El rodatge va començar a principis de maig de 2022, i es va revelar l'aparició diversos personatges de la sèrie animada Star Wars Rebels.[3][4]

Repartiment[modifica]

Altres actors convidats són Mark Rolston com el capità Hayle, el capità del vaixell presoner en què estava transportada Elsbeth; Clancy Brown com Ryder Azadi, el governador de Lothal, repetint el seu paper de veu de Rebels; Vinny Thomas com a Jai Kell, un senador de Lothal que va aparéixer anteriorment a Rebels amb la veu de Dante Basco; Paul Darnell com a l'Inquisitor Marrok; Peter Jacobson com Myn Weaver, un espia de l'Imperi Galàctic que treballa en una drassana corelliana; i Dave Filoni torna a fer la veu de C1-10P "Chopper", el droide astromecànic d'Hera.

Guió[modifica]

La sèrie de televisió comença després de les aparicions d'Ahsoka a The Mandalorian i The Book of Boba Fett en les que es mostra que està buscant al Gran Almiranll Thrawn. Després de la caiguda de l'imperi, seguirem el camí d'Ahsoka en la cerca i caça de l'almirall Thrawn (com a personatge que fa connexió entre l'imperi galàctic de la trilogia original i la Primera Ordre de les seqüeles) amb l'esperança també de trobar al jove jedi Ezra Bridger que va desaparèixer amb Thrawn a l'últim episodi de Rebels. La Nova República en poder de la galàxia s'exposa a l'amenaça directa que suposa el retorn de Thrawn i Ahsoka Tano com a antiga padawan d'Anakin Skywalker intenta investigar-ho.[6]

Dave Filoni i Jon Favreau van consultar amb l'autor de la trilogia de Thrawn, Timothy Zahn per assegurar-se de fer una «bona representació del personatge dels llibres a la pantalla.[7] La serie comença inicialment amb Ahsoka sent una "rodamón" amb Filoni assenyalant que s'havia anat fora del seu paper com a Jedi i s'havia mostrat escèptica respecte a les organitzacions de poder mentre Filoni afirmava que «ella recorre un camí que s'havia extingit fa molt de temps». Filoni també va reconèixer que algunes de les audiències ja estaven familiaritzades amb Ahsoka mentres que altres no, sentint que ella era un «pont interessant entre el que havia vingut abans i el que és realment possible».[8] La sèrie se centra en el tema dels mestres i els padawans, però en particular la dinàmica entre Sabine Wren amb Ahsoka.[9]:2–3

Referències[modifica]

  1. Breznican, Anthony. «Star Wars: The Rebellion Will Be Televised» (en anglès). Vanity Fair, 17-05-2022. [Consulta: 30 maig 2022].
  2. Gartenberg, Chaim. «Disney Plus is getting two new Mandalorian spinoffs: Rangers of the New Republic and Ahsoka» (en anglès). The Verge, 10-12-2020.
  3. Andreeva, Nellie. «‘Star Wars: Ahsoka’: Natasha Liu Bordizzo To Play Sabine Wren In Disney+ Series» (en anglès). Deadline, 19-11-2021. [Consulta: 30 maig 2022].
  4. «'Ahsoka': Star Wars Celebration Footage Teases Hera Syndulla and the Search for Ezra» (en anglès). Collider, 28-05-2022. [Consulta: 30 maig 2022].
  5. Trestrail, Jack. «EXCLUSIVE: Savannah Steyn To Play Young Ahsoka In Star Wars», 16-12-2022. Arxivat de l'original el 16 desembre 2022. [Consulta: 20 desembre 2022].
  6. «'Ahsoka': todo lo que sabemos de la serie de Disney+» (en espanyol europeu), 24-08-2023. [Consulta: 22 octubre 2023].
  7. Kit, Borys. «‘Ahsoka’ Looks to Make Dave Filoni a Force Unlike Any Other in ‘Star Wars’ Galaxy» (en anglès americà), 08-04-2023. [Consulta: 22 octubre 2023].
  8. «Ahsoka Is ‘A Wanderer’ At The Start Of Her Series, Says Dave Filoni: ‘She Walks A Path That Died Out A Long Time Ago’ – Exclusive Image» (en anglès), 06-03-2023. [Consulta: 22 octubre 2023].
  9. «Ahsoka Production Brief Final 8-11-23». Walt Disney Studios, 11-08-2023. Arxivat de l'original el 14 agost 2023. [Consulta: 14 agost 2023].