Airdrop (criptomoneda)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Airdrop és una distribució no sol·licitada d'un token o moneda de criptomoneda, normalment de manera gratuïta, a diverses adreces de carters criptogràfiques. La distribució airdrop s'implementa principalment com una manera de cridar l'atenció de nous seguidors, donant com a resultat una base d'usuaris més gran i un desemborsament més ampli de monedes. Han estat una part més important de l'ico després que els empresaris criptogràfics hagin començat a fer vendes privades en lloc de vendes públiques per augmentar la quantitat inicial.

Exposició[modifica]

Els Airdrops tenen l'objectiu d'aprofitar l'efecte de xarxa mitjançant la participació dels titulars existents d'una moneda basada en blockchain en particular, com ara Bitcoin o Ethereum en la seva moneda o projecte.[1]

Als Estats Units, la pràctica ha plantejat qüestions polítiques sobre la responsabilitat fiscal i si equivalen a ingressos o guanys de capital.[2]

Referències[modifica]

  1. Vidar Bjorøy, Trond «The latest crypto PR craze: 'Airdropping' free coins into your wallet». VentureBeat, 06-09-2017 [Consulta: 26 febrer 2022].
  2. John Roberts, Jeff «Bitcoin Cash: Cryptocurrency on Collision Course With IRS». Fortune, 16-11-2017 [Consulta: 26 febrer 2022]. Arxivat 11 de setembre 2021 a Wayback Machine. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2021-09-11. [Consulta: 2 abril 2023].