Ajuda:Republicació/Autor de text

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Aquesta pàgina descriu el procediment a seguir quan sou l'autor d'un text ja publicat prèviament i que desitjaríeu publicar de nou a la Viquipèdia.

Punts a tenir en compte[modifica]

Si sou l'autor, us demanem que tingueu en compte els punts següents:

  1. Assegureu-vos que l'editor i els eventuals coautors, l'eventual titular dels drets d'autor responsable de l'obra col·lectiva, estan d'acord en una republicació sota la llicència CC-BY-SA-3.0.
    → Si us plau, feu una còpia de l'autorització escrita i datada de la seva part, o si el contracte d'edició ha estat trencat, de tot document justificant la ruptura del contracte d'edició.
  2. En el cas que la publicació s'hagi fet únicament a internet, el responsable del lloc web ha de ser considerat com un editor.
    • Si no sou el responsable del lloc web, haureu d'obtenir l'autorització de la seva part.
    → Demaneu-li que afegeixi la llicència CC-BY-SA-3.0» a la pàgina web de la primera publicació, acompanyada del vostre nom o pseudònim indicant la vostra qualitat d'autor i de subscriptor de la llicència.
    • Si la publicació ha estat feta únicament sobre el vostre propi lloc web, sota la vostra única responsabilitat, no hi ha evidentment cap autorització a demanar, però heu d'assenyalar clarament aquest fet.
    → Si no ho heu fet ja, afegiu igualment sobre el vostre lloc la llicència CC-BY-SA-3.0 acompanyada del vostre nom o pseudònim indicant la vostra qualitat d'autor i de subscriptor de la llicència.
    → Si preferiu enviar l'autorització per correu, cal comprovar que el remitent és efectivament el responsable editorial del web. Envieu el correu des l'adreça indicada en la pròpia web o en la pàgina de contacte. Si no n'hi ha cap en podeu afegir una temporalment per a comprovació.
  3. A la pàgina de discussió de l'article, doneu les referències de la publicació prèvia i, arribat el cas, dels extractes significatius de les autoritzacions rebudes (editors, coautors). És igualment aconsellat d'enviar un correu amb aquestes autoritzacions de tercers segons el procediment descrit més avall.

El contingut afegit a la Viquipèdia és constantment verificat pels altres col·labordors, sobretot per tal de descobrir possibles violacions de copyright. Per tant, si s'adonen que la vostra obra ja ha estat publicada prèviament en un altre lloc diferent de la Viquipèdia, i que no hi ha evidències per saber que en sou l'autor, la vostra contribució córrer el risc de passar per una violació de drets d'autor i podria ser esborrada per precaució per tal de protegir el projecte de persecucions legals.

Correu a enviar per formalitzar una autorització[modifica]

L'autor, o posseïdor dels drets, ha d'enviar un correu electrònic a l'adreça: info-ca@wikimedia.org És millor que ho enviï ell mateix per poder resoldre qualsevol dubte directament. En cas que us hagi respost a vós, reenvieu el correu amb totes les capçaleres per identificar el remitent original.

Aquest correu ha d'incloure:

  • Les dades d'identificació i localització de l'autor, i en el seu cas del posseïdor dels drets.
  • Una declaració autoritzant la publicació del text sota la llicència CC-BY-SA-3.0. Aquestes llicències lliures permeten que l'obra sigui lliurement copiada, modificada i reutilitzada, incloent-hi finalitats comercials. Vegeu com escollir una llicència.

Model de correu electrònic a enviar a info-ca@wikimedia.org


Afirmo que sóc el creador i/o l'únic propietari dels drets d'autor de l'OBRA [afegiu un enllaç]
reproduïda en la PÀGINA [URL completa <http://ca.wikipedia.org/wiki/Títol_de_l'article_a_la_Viquipèdia>]

Accepto publicar la meva obra sota la llicència lliure CC-BY-SA-3.0.

Admeto que concedeixo el dret a qualsevol per utilitzar la meva obra amb finalitats comercials, i de modificar-la en la mesura de les exigències imposades per la llicència.

Sóc conscient que sempre mantindré els drets extrapatrimonials de la meva obra, i mantindré el dret d'atribució d'acord amb els termes de la llicència concedida. No se m'atribuiran les modificacions que altres puguin fer.

Sóc conscient que una llicència lliure només concerneix els drets patrimonials d'autor, i em reservo l'opció de prendre accions contra qualsevol que utilitzi aquesta obra d'una manera no autoritzada o violant drets morals, restriccions de marca registrada, etc.

Admeto que no em puc desdir d'aquesta llicència, i que l'obra podrà ser guardada permanentment, o no, en un projecte de la Fundació Wikimedia.

[DATA i NOM DE L'AUTOR]

Cal substituir OBRA, PÀGINA, LLICÈNCIA, DATA i NOM DE L'AUTOR, per a que aquesta declaració sigui acceptable.

Aquest correu electrònic serà tractat per l'equip de l'OTRS, que s'encarregarà d'indicar en la pàgina de discussió que l'autorització ha estat verificada i arxivada per la Fundació Wikimedia. Com que l'equip està constituït per voluntaris aquesta formalització pot trigar alguns dies. Facilitant totes les dades correctament ajudareu a que s'agilitzi.

Vegeu també[modifica]