Vés al contingut

Ajuda:Substitució

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La substitució és una funció mitjançant la qual, quan l'editor de la Viquipèdia desa una pàgina, un element del codi wiki se substitueix permanentment pel seu valor actual. En particular, es pot substituir una plantilla com a alternativa a la transclusió. La diferència és que quan es substitueix una plantilla en una pàgina, la seva aparença en aquesta pàgina ja no es veurà afectada pels canvis posteriors realitzats a la mateixa plantilla (com és el cas d’una plantilla transclosa).

La substitució es fa mitjançant el modificador subst: després de les claus de doble obertura. Per exemple, per substituir la plantilla {{{1}}}, escriviu {{{1}}}. Podeu comprovar el codi wiki resultant abans de desar-lo fent clic a "Mostra els canvis" (i veure com serà la pàgina fent clic a "Mostra previsualització").

També es poden substituir les variables i les funcions d'analitzador, de manera que el seu valor actual es desarà permanentment en la pàgina; no es tornaran a avaluar sempre que algú la visualitzi.

Exemple[modifica]

La plantilla {{small}} amb paràmetre {{small|petit}} (que produeix petit) amb el prefix "subst:" {{subst:small|petit}} es transclou una en <small style="font-size:85%;">petit</small>, que és el codi de la plantilla aplicat al cas (la paraula petit en una mida petita).