Ajuda Discussió:Recursos Història Militar de Catalunya

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Una pàgina d'aquest tipus (que no és un article) hauria de començar per "Viquipèdia:" o "Viquiprojecte:" 79.144.146.193 (discussió) 20:49, 8 oct 2008 (CEST)

Ho he deixat com Ajuda, per similitud amb Ajuda:Recursos en línia. --V.Riullop (parlem-ne) 11:44, 10 oct 2008 (CEST)

Mafoso, si tu et demanes ser l'Aramis, a mi em mola més el rollo Cardenal Mazzarino], però bé com que el fill de puta ens va deixar amb el Tractat dels Pirineus, doncs em quedo amb l'Athos--Georg-hessen (discussió) 18:18, 3 feb 2009 (CET)

Tinc un problema: en Richelieu va negociar amb en Pau Claris la independència. I la va aconseguir, bé que per pocs dies. --Panotxa (discussió) 19:09, 3 feb 2009 (CET)

Tema escuts[modifica]

M'acabo de demostrar que no hem faig gaire cas a mi mateix ... no he vist el que heu posat fins ara ... tall i com us he comentat abans, per tal de fer practiques ens he fet uns escuts molts fashion supermegadivins :

Ara us faig cinc cèntims heràldics: en un camper taronja tallat amb els 4 pals a la part superior com a timbre una corona reial ...
Panotxa: armes parlants (apelant al vostre malnom)
Georg: Un trabuc (per a matar pixapins)
Servidor: una roda de molí (per un dels meus pobles...)
Part inferior dues simitarres creuades en referencia al portal d'Història Militar (m'he pres la llibertat de canviar els sables per aquestes)...--Marc (Mani'm?) 22:08, 3 feb 2009 (CET)

Mareta meva! ets un putu crack!!! encara m'estic morint de riure....Incredibile.....No limit....Del frente popular de judea...y yo del frente judaico popular......disidente!! que em moru....Buenu, però un cosa. A veure, els escuts estan molt guapos, com els has fet?????--Georg-hessen (discussió) 22:25, 3 feb 2009 (CET)
Yeps! aquests sables fan un tufillo raru, raru, raru....
Seriosament, Tan sols son probes ... (tot i que podria ser que passant per commons algun heràldic tafaner estigui cercant en aquests moments el blasonament de la família Panotxa, Georg i Mafoso ... qui collons deuen ser aquests...)... Estan fets amb L'inkscape i agafant imatges svg de commons i fent copiar i enganxar. Estic començant a agafar-li el punt al Inkscape (té un parell o tres de eines interessantissimes ( la que més m'agrada de moment es la de Vectoritzar: t'agafa un altre imatge que vulguis "calcar" i et treu el calc com si res ....). Haig de dir (ja que sempre dius que no entens res) que s'agafa el punt ràpid, En el tema d'editors gràfics fins el moment de decidir a intentar fer mapes no havia fet gairebé res ( 4 coses amb powerpoint i algun altre amb el paint, no tan sols tinc el photoshop), com que ja esteu versats en les miniatures no cec que costi massa entrar en el tema escuts... Tan sols cal que llegui l'obra en [castallanesc], i mirar el que es pot reutilitzar desde [Elements llestos per utilitzar (castellà)], on a banda del que tenen penjats tenen enllacos directes a les categories de commons, on hi ha pràcticament de tot, i com he dit la resta es copiar i enganxar ( o descarregar i importar de fet).... --Marc (Mani'm?) 08:48, 4 feb 2009 (CET)
Explicació simitarres: (per lo del tuf): De fet vaig agafar-les per que si ... En principi vaig posar al escut els sables del portal, al fer-los grans hem van semblar molt de 7è de cavalleria (massa pelis del indis i vaquers....), les espasses que vaig veure a primer cop d'ull no m'acabaven de convèncer, i eixes son "xules". A part que mentre practico estic plantejant una versió 2.0 dels escuts, mirant de reflectir alguna cosa més vers nosaltres (el que ja deixem entreveure o el que vulgueu que mostri, si m'ho dieu) i amb un xic de mes de ironia i gràcia ...--Marc (Mani'm?) 08:48, 4 feb 2009 (CET)
No, no, estan de conya. El què sí esta clar és que molt que no en sé d'això, que són probes, i tal i tal, però els mapes estan de mort i els escuts són guapíssims. Considero per tant, que si els meus són ditets de plata, els teus són ditets d'or!. Bé, després de tot plegat ja estic bastant més tranquil i sembla que de moment no m'han banejat (deuen estar esperant que la cosa es refredi per actuar més tard, lluny de les càmeres i amb nocturnitat i alevosia...) En tot cas, abans que reprenguem la marxa sobre grècia per castigar aquests traïdors i heretges ortodoxos que s'han apartat del camí recte del Sant Pare de Roma, si vols i tens ganes, què es sembla d'enllustrar els nostres estandards (els de la cia) per tal que es mostrin ufanosos en les batalles que vos i nos hem de lliurar per a la glòria de nostre senyor?--Georg-hessen (discussió) 09:07, 4 feb 2009 (CET)
Tan sols indiqueu-me quins voleu que enllustri i hom faré el que bonament puga , i on no hi arribi un servidor procuraré cercar col·laboradors més experts com en Enric i en Xavigivax, que dominen. Gracies pels ditets però no crec que en sigui mereixedor encara ... dues coses més: 1.- no et banejaran, passa pagina ... si ve comparteixo que Vicenç es va passar, també es cer que et vas encendre i vas estar "faltón", en castallanesc diuen:lo cortés no quita lo valiente, crec que va quedar clar i no cal donar-hi més voltes ... sé, per que m'ho has comentat, que no segueixes gaire la "comunitat" en general i et centres en anar editant i compartint amb la resta els teus coneixements, fes algunes voltes per el portal viquipedista i observaràs que una de les preocupacions que tenen en l'administració es evitar el vandalisme (com per exemple aqui) i que moltes voltes només n'hi participen uns 10 o 11 usuaris, jo procuro intervenir i expressar el meu parer (fins i tot es molesten a parlar-ho amb mi), el meu punt de vista, després (i abans) del que ha passat, és que si el que en panotxa va nomenar nucli dur d'usuaris actius (aqui) ens impliquéssim més eixes coses passarien menys cops. Hom en aquest tema mira d'emular les actituds d'en Panotxa i en Bestiassonica, els quals han donat el seu parer, han dissentit i a voltes s'han sortit amb la seva. Resumint: si les "altes esferes" s'allunyen del "poble" i el "poble" no reacciona crec que es tant culpa del "poble" com de l'administració ... ah! per cert el que vares apuntar de fer-te administrador no és cap tonteria però pel que veig en els altres administradors es que eixe càrrec porta molta feina i algun que altre malt rotllo ... 2.- Vist els problemes de reflectir-nos en els mosqueters, proposo un canvi de personatges per d'altres més nostres: n'hi havia tres tambors que venien de la guerra i el més petit de tots porta un ram de floretes, tam ,ta,ta,ta,tam ... (és el primer trio guerrer que m'ha vingut al cap). --Marc (Mani'm?) 10:05, 4 feb 2009 (CET)
Són els estendards que hi ha constància que portà la companyia i es pot arribar a deduir com eren [1] [2] [3] [4]. La llàstima és que no sapiguem com era l'estendard personal de Roger de Flor. Què hi farem. Aquests quatre estan en format gif i són una mica cutrillus. Ara bé, "si solo si", és ràpid, "senzill", i et motiva. Que si no, ja estan bé. Respecte dels exemples, m'agrada, molt més, lo dels tres tambors i donar canaya a Napoleó, he, he, he. Respecte "lo altre", tant sols puc definir-me com a un hom que proba de ser el més català possible, i parafrasejant a Manuel de Ferrer i Sitges quan Catalunya va declarar la guerra a ultrança contra Felip V i l'absolutisme: "La independència de conservar aquestes Llibertats, la confirma l'Autoritat de Catalunya, per a pendre les Armes per la defensa dels seus Privilegis i Lleis". O siga, Manuel de Ferrer i Sitges volia dir que quan els catalans veiem el perill d'absolutisme, tenim el dret moral d'aixecar-nos en armes, tal com férem contra Felip IV en la Guerra dels Segadors i contra Felip V en la Guerra de Successió. Si em poso més del pal internacional, l'exemple que citaria és el de Thomas Jefferson: "that to secure these ends, governments are instituted among men, deriving their just powers from the consent of the governed; that whenever any form of government shall become destructive of these ends, it is the right of the people to alter or to abolish it, & to institute new government". --Georg-hessen (discussió) 10:36, 4 feb 2009 (CET)

Doncs apa a commons ja tenim fet aixó:

Son en "senzill" (sense asta) ... Les teves son força bones i Vesteixen un munt...

--Marc (Mani'm?) 16:07, 4 feb 2009 (CET)

Ferrando Eximénez d'Arenós[modifica]

Què me'n diuen de [5], en tant en quant fill de Blasco Eximénez d'Arenós. Soc conscient que en el cas dels sobirans els noms s'han de catalanitzar, però en aquest cas no es tracta d'un sobirà. El llinatge dels Arenós (llinatge) és un clar cas de an:Redoladas churras i els companys aragonesos han definit el llinatge de "balencian"-"churro". Ja sabeu que admiro els companys argonesos i provo de ser el màxim de respectuós amb ells, i que per tant m'agradaria reanomenar-lo i deixar el nom en aragonès. Ja em direu què en penseu.--Georg-hessen (discussió) 09:41, 4 feb 2009 (CET)

Per mi d'acord, reanomena i faria una redirecció de Ferran a Ferrando--Marc (Mani'm?) 10:10, 4 feb 2009 (CET)

Corberan d'Alet[modifica]

M'està costant molt identificar els antecedents de Corberan d'Alet (Corberan Dalet, Corberan de Lehet o Corberan Delet). És altament probable que sigui el mateix Corberan d'Alet que Zurita diu que va ser fet presoner uns anys abans per un aragonès (ara no recordo el nom) quan hi va haver problemes amb el Regne de Navarra. Si trobeu més info, ja sabeu, doncs l'home sembla que aparegui del no-res.--Georg-hessen (discussió) 09:49, 4 feb 2009 (CET)

Uff!!! ... Suposo que has esgotat les fonts "internautiques", oi? ... Ahir vaig crear en Pero Llopis i en Guillem de Siscar a partir del Zurita (estic entrant en ell sense mariconades eh!) i vaig voler cercar alguna cosa més, avui ho volia tornar a intentar, l'afegueixo a la llista...--Marc (Mani'm?) 10:15, 4 feb 2009 (CET)
Cosetes d'en Corberan trobades: a [6] (Gracies al traductor Google):l'alemanot diu que en Corberan havia de ser nomenat majordom del Regne , en el pacte amb Andronic ...

i en http://legral.asso.hd.free.fr/forum/rr/viewtopic.php?f=9&t=215 en Gavatxesc diu el mateix (en el resum que mostra google, ja que la pagina no respon).

Un Tal : iacobus coreràn d'alet surt en l'inscripció d'una campana a Alfara del Patriarca : Curiosamente la campana no tiene grabada ninguna cruz ni relieve de imagen. Ostenta, en cambio, un escudo mobiliario partido que trae en el primer cuartel tres jarras al tresbolillo y en el segundo una luna invertida. Posiblemente corresponde a D. Jaime Corberà d'Alet (o d'Elet) padre de Doña Margarita Corberà esposa de Miquel Jeroni de Cruilles, V Señor de Alfara. Así lo confirma la inscripción en letra gótica minÚscula dice:

"nobili don jacobus corberan delet me fecit any mdxxx / viii" que nos permite identificar, no al fundidor, sino al sufragador de la realización de la campana y de la fecha 1538. Por qué razón el padre de doña Margarita encargó la campana y si ésta fue destinada desde el principio a la antigua iglesia de Alfara o provenía de otro edificio es algo que, con los datos de que disponemos, no podemos decidir. Sólo podemos adelantar suposiciones. http://84.79.33.253/php/textos.php?text=31

i aquí m'he mort (feu el favor de no llegir el que diu les altres campanes, ecsss....) --Marc (Mani'm?) 13:07, 4 feb 2009 (CET)

Gooooooooooooooooood Mooooooooooooooooooooorning Vieeeeeeeeeeeet Naaaaaaaaaaaam!!!!!!! He, he, he, he, he, he, suposo que has vist la peli. A veure, comencem pel navarrès. De la referència de les campanes en dedueixo que, o bé el nostre Corberan d'Alet va tenir germans que es quedaren i restaren al Regne de València, o que el Corberan d'Alet a qui li van donar una finquilla al Regne de València no és el nostre Corberan d'Alet. En tot cas hi ha un possible vincle a Alfara del Patriarca. La referència en gavatxesc diu "et celui de commandant impérial pour son subordonné, Corberan d'Alet". No entenc a què es refereix exactament amb això de "commandant impérial". El títol de comandant imperial, de l'armada, fou per a Ferrando d'Ahones, així que podria ser que la font es confongués de personatge. La resta de títols imperials són el megaducat per al mateix Roger de Flor i després per a Berenguer d'Entença. La referència en tudesc sembla reafirmar lo del títol imperial per a Corberan d'Alet....mmm...que jo recordi ni en muntaner ni en montcada en diuen res d'això, a tú et sona?. Bé, la referència en tudesc té gran quantitat d'info. Dona'm temps per a llegir-me-la. Lo que sí tenia pensat és traduir un resum o crear un plantilla pels títols imperials [7], que entre megas doux, megas doungarios, megas archons, megas domestikos i megarabu, crec que estos heretges grecs tenien algun complexe....--Georg-hessen (discussió) 10:26, 6 feb 2009 (CET)
ehh, uhmmm, aH! ... bons...dia . (collons vol dir tudesc?...alemany?) ... ple que dius t'he passat molta info i jo no li havia fotut gaire cas (sort que tu si que estàs al cas...)... Amb l'excusa d'una errada "subtil" del servidor de la feina (+ la col·laboració dels encarregats del manteniment d'aquest) estic d'escaqueig tot el dia.[comentati Alet 1] per tal que et centris en el cos principal iniciaré la traducció de l'apartat militar de l'article anglès. Vers la pregunta del títol a Corberant jo tampoc recordo haver llegit res.[comentati Alet 2]. Així mateix intentaré acabar la traducció del tema mapes i procuraré fer un resum bàsic apart amb com vaig aconseguir fer el mapa.

comentaris Alet[modifica]

  1. un dia d'aquest m'enxampen i hem foten al carrer ... per temes personals necessitava un xic d'aire, i no tinc res urgent a la taula.M'estic fotent unes vacances a la sala d'ordinadors .... xirriscamatus unus est
  2. Ara paso per la teva plana de discussió i et faig cinc cèntims de per què finc son
  3. s'han acabat les vacances, sniff.. sniff...

Historia dels Flor (florystory)[modifica]

Ahí va la ostia, pues!!! 2 minuts de cerca vers Alet i xoco amb això http://servant-leader.com/florystory/rogerdeflor/the%20flory%20story.html i http://mypages.allwest.com/~rognan/florystory/florystory.pdf ... ho he llegit per sobre, ja ho havíeu vist? ... valoracions:--Marc (Mani'm?) 10:56, 4 feb 2009 (CET)

--Marc (Mani'm?) : la lectura es apassionant i crec que inflada, d'entrada fa molts paral·lelismes entre el Tirant lo Blanc i en Roger , perdó, Tirant = Roger , Es basa molt en aquest fet ... d'entrada diu que sa mare era Duquessa de Malta (Beatrice Novoli) no ho he pogut comprovar: a Nation Master indiquen que l'any de naixença d'en Roger el Duc era Nicolo Pistore , he intentat cerques i no m'apareix aquesta bona dona que començà sent duquessa i acabà sent puta ... Si hi han coses certes (ja escrites al nostre article, també pens que qui ha fet aquesta feina ven un xic de fum... surt en Yoda i tot...)
Marc (Mani'm?) : El PDF es la monda ... Erasme de Rotterdam en realitat es Erasme de Flor Rotterdam ... Hi ha un papa, un general d'en Washington (Flower) ,...,Governador de Nova York,..., Començo a dubtar molt d'aquest paio ...
Collonaaaaa. D'on has tret tot això??? Ets un fiera!! Encara no m'ho he pogur mirar en detall però sembla que promet. Veig que has provat de contrastar les fonts i no quadra massa. ok,ok. En tot cas però, a veure què en podem treure. I del corberan també veig que tambçe has trobat petroli. Cagu'm l'ou, ets un mina!!! A veure si demà em llevo d'horeta... que avui estic petadíssim....--Georg-hessen (discussió) 22:57, 4 feb 2009 (CET)
Ai, que hem poso Gules (humor heràldic), he pensat que hauries cercat pel google i he anat al revés de l'ultima a la primera ... i m'ha sortit (cercant Alet). Ara que ja el tinc a tir li he cercat el cap de la pàgina : [8] representa que es la genealogia.el comentari anterior sense signar és fet per Mafoso (disc.contr.) 00:27, 5 feb 2009 (CET)
Avia'm: El sr. aquest, molt ben intencionat per cert, confon al meu entendre molts termes, crec que atribueix coses d'en muntaner a Martorell (o Motorell segons el moment). No m'he llegit el Tirant peró eixe home diu que en Martorell feu una mera traducció d'un original Anglès (cosa que dubto un bon tros, almenys jo no ho he sentit mai...). Diu que en Rogeró (fill d'en roger i la Maria) feu de "lletrat" en català a la cort angles, no he trobat res per el moment. Diu que el germà fou prou prominent per tal de sortir en alguna banda, tampoc ho he trobat. Crec que estem davant d'una Novel·la on es barregem coses certes amb invencions (un codigo da vinci a petita escala)... Miraré de trobar alguna referencia vers el suposat iniciador de la nissaga, al qual pinta com un Sant baró supermegaultra influent (no es el pare d'Europa per un pèl), si no trobo res en la següent mitja hora descartaria aquesta font, no la puc referenciar. --Marc (Mani'm?) 16:23, 9 feb 2009 (CET)
Ejem!!: 2 segons i l'he trobat: Joaquim de Fiore, sic...--Marc (Mani'm?) 16:28, 9 feb 2009 (CET)
Bé ja hem gasta els 30 mins de gloria. Representa que en Joaquim es oncle-avi d'en Roger. que en Joaquim es a la vegada cosí segon d'Andrònic ... ergo: Roger i Andrònic son parent llunyans (Nissaga de poder...). A banda d'en Joaquim no he sabut trobar res mes ... --Marc (Mani'm?) 16:58, 9 feb 2009 (CET)

L'autor de tota aquesta historia es : [9] aquí diu textualment:Since 1997 Rognan has spoken at genealogical symposiums and has published three major genealogical books including Nordic Roots and Prairie Pioneers. His most recent work “The Flory Story, contains over 1200 pages in 3 volumes, with over 1000 pictures / illustrations, and over 100,000 people identified on the family tree. The project took him to over a dozen countries for research and interviews. No he sabut trobar el llibre (si existeix, clar...--Marc (Mani'm?) 17:12, 9 feb 2009 (CET)

La Crónica de Muntaner a ViquiTexts[modifica]

Als Viquitexts estan introduint-t'hi la crònica http://ca.wikisource.org/wiki/Cr%C3%B2nica_de_Ramon_Muntaner/Portada, Aquest fet ens permet cercar millor alguna dada concreta (a banda de millorar la lectura...)...--Marc (Mani'm?) 10:00, 5 feb 2009 (CET)

Titols Aragonesos i Catalans[modifica]

Hola, fa un temps us vaig demanar de que creéssiu articles vers "càrrecs" Militars... N'heu fet algun (moltes gracies) Com a Resum volia crear una llista o categoria, però m'he acabat fent un garbuix, Us ve de gust perdre un xic de temps en crear-ho?. Si no ho tornaré a intentar d'aquí un parell de dies...--Marc (Mani'm?) 15:09, 9 feb 2009 (CET)

Bé, encara estic liat amb d'altres projectes fora de la viqui i dins de la viqui tinc tota una llista de deures que em vas posar que moro; a més, entre avui, demà o demà passat finiquitaré "el tema". A partir del dimecres ja aniré més descarregat de feina i, si bé no podré mantenir el ritme d'abans, sí que aniré més "garbós". Respecte lo dels "càrrecs" militars, estic descol·locat; és a dir, exacatament a quins "càrrecs" et refereixes? (ja sé que semblo un passarell però és que acabo de caure de l'arbre).--Georg-hessen (discussió) 15:34, 9 feb 2009 (CET)
Adalil, Portabandera, majordom, justícia, senescal, etc... Tots aquests que anem col·locant a les plantilles de guerres i batalles, oficials destacats, etc... Us vaig deixar un missatge fa uns dies i en vareu fer uns quants, però els heu col·locat en diferents categories i costa seguir la pista ... Com que n'entenc poc (de jerarquies i títols nobiliaris i eixes coses hom es molt poc lletrat...) i no en voldria deixar cap us demano socors... (si tinguéssim una llista de feines aquesta estaria entre les prioritats baixes)... El que si que seria una prioritat (sense interferir en els articles) es el següent: mirar consensuar una bona categorització vers els articles del portal, moltes voltes hem perdo si miro de seguir les categories, Que en penseu?. --Marc (Mani'm?) 16:11, 9 feb 2009 (CET)
ok, ok, ja t'entenc. Bé, lo de les categories de la viquipèdia és, per a mi, una cosa entre va des de lo esotèric a lo diví. Ja he renunciat a entendre-ho i al crear un artícle li poso una categoria relacionada qualsevol i després ja apareixen els viqui-categoritzadors que ho categoritzen segons els seus criteris. No hi vull perdre ni un segon més. Inicialment ho considerava una eina molt potent per a relacionar articles dispars, però entre categories, subcategories i els místics criteris de categorització perd, al meu entendre, la seva potencialitat com a eina. Per tractar de pal·liar aquest "infraús" de les categories, considero que és millor emprar plantilles, de manera que els articles que vols relacionar es relacionin a través d'aquestes i no de les categories. Amb aquesta ideia es crearen Plantilla:Unitats militars tradicionals, Plantilla:Exèrcit de Catalunya 1713-1714, Plantilla:Unitats militars i la darrera Plantilla:VPHISMILCAT HMCA. Respecte la darrera, potser seria la millor on encabir-hi aquests "graus", "càrrecs" o "títols" militars, tot i que no n'estic gens satisfet de com a quedat. La vaig pillar d'aquí sr:Први крсташки рат, doncs quan la vaig veure em va semblar molt guapa, però bàsicament és un "substitut" de les infobox que fem servir ací. Per tant, al fer-la en vertical, ocupa el lloc de les infobox en algun tipus d'article, i en d'altres l'espai de la foto o imatge si n'hi ha. Per salvar aquesta contrarietat vaig pensar que la plantilla es podria fer més versàtil, de manera que la foto o imatge corresponent a cada article es pogués inserir on ara mateix apareix la cimera reial. Però bé, entre "pitos i faltas", s'ha quedat com està. A més, hi apareix un error en el primer apartat de cada sub-plantilla. No sé, un altre possiblitat seria refer-la en horitzontal. Ja'm diras.--Georg-hessen (discussió) 17:22, 9 feb 2009 (CET)
PS: com que veig que vas "suelto", hi ha la plantilla Plantilla:Estat desaparegut. Davant les limitacions que tenia per a reflexar els estats desaparegut que es restituien, vaig crear la plantilla Plantilla: Estat desaparegut bis. Pots veure'n exemples d'ús a Imperi Romà d'Orient i a Regne d'Anglaterra. Seria bo, unificar ambdues plantilles, de manera que amb el parametre "if" apaergui la restitució "si" es dón el cas. Així mateix, la plantilla també "exigeix" la incorporació de la bandera i l'escut, cosa que estèticament queda molt lleig quan no n'hi ha. També seria necessari crear una plantilla per les subdivisions administratives o jurisdiccionals. Estic pensant específicament en el Comtat de Barcelona o en el Principat de Catalunya o en el Regne de València. Cap d'ells desapareix per passar a la Corona d'Aragó i després la Monarquia Hispànica, sinó que existeixen dins d'aquestes entitats juridico-polítiques. Tal com esta dissenyada ara la plantilla "estat desaparegut", li manca la versatitlitat per a reflexar aquestes condicions. Aprofundint en aquesta línia, entitats territorials com Vescomtat de Cabrera necessitarien també de les seves variables. En definitiva, la plantilla Plantilla: Estat desaparegut és encara molt rígida i és incapaç de reflexar addientment la complexitat jurisdiccional de l'antic règim. "Qué me dices?"--Georg-hessen (discussió) 17:44, 9 feb 2009 (CET)
Uff!!, Amb l'església hem topat ... no ehem puc comprometre massa amb el tema plantilles, poca experiència, amb tot miraré si puc fer alguna cosa. Amb tot ahir vaig pensar que cal ordenar un xic els articles, les plantilles son molt bones però les percebo com una ajuda a la navegació. Sense distreure d'altres coses (la creació i edició d'articles) es podria atacar el projecte de fer uns articles guia /Llista/index on hi recollíssim conflicte, batalles, bàndols, personatges destacats, articles relacionats ... començar pel que tenim al exposat en la plantilla guerra i anar destriant els articles relacionats ... després pujar un graò i agrupar guerres per regnats, un altre graó èpoques, i finalment l'història en gral...--Marc (Mani'm?) 08:50, 10 feb 2009 (CET)
a Usuari:Mafoso/Calaix_de_sastreTeniu els primers "pinitos" d'un navbox en base la Plantilla:VPHISMILCAT HMCA. Els colors de les barres son provisionals ... Que us sembla?.--Marc (Mani'm?) 15:17, 10 feb 2009 (CET)
Hola,el dimarts em va petar el meu ordinador,i ara t'escric des d'un altre puta merda d'ordinador de casa que va més lent que la mare que el va parir. lES dues plantilles em semblen perfectes i per mi ja les pots substituir. Provare de continaur encontacte des d'aquesta puta merda d'aparatu fins que no pugui recuperar els arxius del disc dur que s'ha fulminat. Li he fet una recuperacio d'arxius pero surten tots desordenats, un putu desquicie vaja. Tanbé li he demanat al jordi collcosta que m'expliqui com fer l'elimanció rapida de la plantilla.--Georg-hessen (discussió) 16:56, 11 feb 2009 (CET)
Vers la Plantilla:Estat desaparegut i la bis d'entrada ja m'he fet la "picha un lio", maleïda mania de no posar explicacions i paràmetres a l'us de la plantilla ..., Si no ho he entès malament s'haurien de posar uns paràmetres opcionals d'aparició-desaparició-aparició-... i un altre que fos integrat dins i posteriorment substituir una de les dues per la mes "versàtil"... Ho provarem ... --Marc (Mani'm?) 12:45, 11 feb 2009 (CET)

NavBox Manual del usuari[modifica]

Tot mirant de fer el tema plantilles anteriorment comentat, he anat a cercar a les plantilles si tenien un manual d'us... Per variar no hi era ... Al final a la Wiki en anglés si que hi es amb un munt d'exemples. Us deixo l'enllaç http://en.wikipedia.org/wiki/Template:Navbox N'he vist unes quantes en que empreu molts div i coses "rares" quant amb un navbox es simplifica (almenys no tecleges tant...), Vegeu els "pinitus" d'un servidor a Usuari:Mafoso/Calaix de sastre

He afegit una navbox lateral als "pinitus" aquesta plantilla es l'ostia...--Marc (Mani'm?) 18:59, 10 feb 2009 (CET)

Ordenació / Categorització[modifica]

D'una manera o altre, veig que més o menys estem intentant posar ordre als articles ... En Georg ha rebut una resposta d'en Pau cabot vers uns dubtes de categorització i se m'ha encès una llumeta: Crear una categoria independent : VPHISMILCAT i diferents sub-categories: Per cronologia , per Reis, per Guerres, per Batalles, etc ... i afegir-les als articles que anem veient o creant. Si decidim una estructura bàsica de categories VPHISMILCAT podríem fer que les plantilles que emprem organitzessin automàticament els articles en les categories pertinents i segons la clau desitjada ... Que en penseu?.el comentari anterior sense signar és fet per Mafoso (disc.contr.) 13:28, 12 feb 2009 (CET)

Per mi molt bé, però dubto que els administradors ho acceptin. Pots fer referència a l'estàndard anglès en:Category:Military templates. Per altre banda, comentar-te que ara tenim el portallillu, però normalment es comença amb un projecte i en cabat es fa un portal. Com que fem servir aquesta pàgina de discussió, i hi ha altres subàpignes "desperdigades" de recursos i ajuda, què et pareix crear unviquiprojecte d'història militar o història militar de cattalunya?. Potinejant por ahi, he vist que hi ha un tal usuari ignasi que ha fet unou de batalles de la segona guerra mundial, i que unadministrador que fa uns dies que no dies res també té un ou d'articles sobre la primera guerra mundial. Potser fora interessantno limitar el viquiprojecte a la història militar de catalunya sinó a la història militar en el seu conjunt, demanera que poguem coordinar-nos tots millor amb lo de les categoires, plantilles, compartir recursos sobre temes com mapes, iconografia etc. El exempleseria aquest: en:Wikipedia:WikiProject Military history, on coordinen i els resultats s'agrupen a en:Portal:War.--Georg-hessen (discussió) 13:55, 12 feb 2009 (CET)
Doncs en sembla molt bé, provar d'unificar estils i atraure més editors sempre es bo ... però com es fa això? ... Per altra banda no voldria despistar-vos de la feina d'editar (us record que la companyia no està acabada i que entre unes coses i altres l'estem retardant, sense posar pressió, eh!). --Marc (Mani'm?) 15:17, 12 feb 2009 (CET)
Em sembla molt bona idea ordenar i unificar tot el tema militar. Les plantilles jo les aniria categoritzant a Categoria:Plantilles militars (crec que és més explícit que el nom que proposava en Marc) o, si és el cas, a qualcuna subcategoria seva. Respecte a la categorització automàtica dels articles per plantilles, se n'ha xerrat altres vegades, vos deix els enllaços per si us voleu documentar: Viquipèdia:La taverna/Arxius/Polítiques/2007/07#Fitxa de pel·lícula i Viquipèdia:La taverna/Arxius/Ajuda/Recent#Ajut amb les taxocaixes. Pau Cabot · Discussió 20:30, 14 feb 2009 (CET)

Com anen de possibilitats d'accedir a JSTOR[modifica]

Oi1 que no us heu entrat de res... doncs jo tampoc!. M'explico: cercant info mitjançant el Google Books per a la Companyia he vist referenciat moltes vegades l'article següent: Burns, Ignatius R. "The Catalan Company and the European Powers, 1305—1311." Speculum 29, no. 4, Oct. 1954, p. 751-771. la publicació Speculum es de la The Medieval Academy of America i a la seva web indiquen es pot accedir a nums. atrasats via JSTOR (que es veu que es alguna cosa d'estudiants i tal i pascual...) per accedir-hi has de tenir un usuari o tenir accés mitjançant una institució adherida [10] . Servidor no hi te accés directe, vosaltres en tindríeu?, si es així podrieu fer-hi un cop d'ull i enviar-me una copia?. Gracies. Espro haver-me explicat be--Marc (Mani'm?) 18:56, 10 març 2009 (CET)