Al sur de Granada

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaAl sur de Granada
Fitxa
DireccióFernando Colomo
Protagonistes
GuióFernando Colomo
MúsicaJuan Bardem
FotografiaJosé Luis Alcaine
Dades i xifres
País d'origenEspanya
Estrena2003
Durada111 minuts
Idioma originalcastellà Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
GènereComèdia, Històriques

IMDB: tt0349076 Filmaffinity: 814396 Allocine: 128488 Letterboxd: south-from-granada Allmovie: v282157 TCM: 546701 TMDB.org: 80483 Modifica el valor a Wikidata

Al sur de Granada és una pel·lícula espanyola de 2003, del gènere comèdia, dirigida per Fernando Colomo, protagonitzada per Matthew Goode, Verònica Sánchez, Guillermo Toledo, Antonio Resines i Ángela Molina als papers principals.

Basada en la novel·la autobiogràfica de Gerald Brenan Al sur de Granada, en anglès South from Granada: Seven Years in an Andalusian Village (1957).[1][2] Guanyadora del Premi Goya a la millor música original (2003).

Argument[modifica]

Recreació de l'experiència d'un jove idealista anglès anomenat Gerald Brenan (Matthew Goode), que el 1919 lloga una casa a l'Alpujarra, on busca la solitud al costat d'una col·lecció de milers de llibres, per a així poder oblidar-se del seu passat com a oficial de l'exèrcit britànic durant la primera guerra mundial. Un cop allà, s'enamora d'una jove adolescent del poble anomenada Juliana, que li farà obrir els ulls cap a Andalusia, els seus habitants i la seva forma de viure a l'Espanya de la monarquía d'Alfons XIII, cosa que marcarà la seva pròpia vida i la seva obra.[3]

A la novel·la, el poble de l'Alpujarra on va viure Gerald Brenen és Yegen.

Repartiment[modifica]

Comentari[modifica]

Fernando Colomo torna a articular un discurs sobre les relacions entre cultures, com ja va passar a Los años bárbaros, El efecto mariposa, El cuarteto de la Habana i presumiblement El Próximo Oriente. Com aleshores, tria com a protagonistes uns joves que han d'aprendre a madurar com a fruit de l'experiència viscuda. Procés que en aquesta ocasió és doble: el que experimenta Brenan en una terra que no és la seva i la jove granadina Juliana.

Premis i nominacions[modifica]

Premis[modifica]

Nominacions[modifica]

Referències[modifica]

  1. Al sur de Granada (en castellà). 
  2. tepasmas.com. Curiosidades de Al sur de Granada (en castellà). tepasmas.com. 
  3. Al sur de Granada (en anglès).