Albright-Knox Art Gallery

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Albright-Knox Art Gallery
Imatge
Dades
TipusMuseu d'art Modifica el valor a Wikidata
ArquitecteAugustus Saint-Gaudens
Edward B. Green Modifica el valor a Wikidata
ArtistaAugustus Saint-Gaudens;
Edward B. Green
Construcció1890
1905 Modifica el valor a Wikidata
Cronologia
canvi de nom Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaBuffalo (Nova York) Modifica el valor a Wikidata
Localització1285 Elmwood Avenue Modifica el valor a Wikidata
Map
 42° 55′ 57″ N, 78° 52′ 32″ O / 42.93245°N,78.875618°O / 42.93245; -78.875618
Lloc inscrit al Registre Nacional de Llocs Històrics
Tipusedifici del NRHP
Data27 maig 1971
Identificador71000538
Activitat
FundadorMillard Fillmore, John J. Albright (en) Tradueix i Seymour H. Knox II Modifica el valor a Wikidata
Lloc webalbrightknox.org Modifica el valor a Wikidata
vista general de la galeria

Albright-Knox Art Gallery, en català Galeria d'Art Albright-Knox, és un museu d'art, situat al Delaware Park de Buffalo, Nova York. La galeria és un aparador important per a l'art modern i l'art contemporani. Es troba just davant de la universitat de Buffalo State.

Història[modifica]

L'organització de pares de la Galeria d'Art Albright-Knox és a l'Acadèmia de Belles Arts de Buffalo, i fou fundada el 1862. És una de les més antigues institucions d'art públic als Estats Units. El 1890, l'empresari i filantrop de Buffalo Joan J. Albright, un ric industrial local, va iniciar la construcció de la Galeria d'Art Albright per a l'Acadèmia. L'edifici va ser dissenyat per l'arquitecte local Edward Brodhead Green. Inicialment estava destinat a ser utilitzat com a Pavelló de Belles Arts de l'Exposició Panamericana de 1901, però els retards en la seva construcció van fer que quedés incompleta fins al 1905.

El 1962, una nova addició es va fer a la galeria a través de les contribucions dels Seymour H. Knox, Jr i la seva família, i molts altres donants. En aquest moment, el museu va rebre el nom de Galeria d'Art Albright-Knox. El nou edifici va ser dissenyat per Skidmore, Owings and Merrill arquitecte Gordon Bunshaft, que es caracteritza per la Lever House a la ciutat de Nova York.

La Galeria d'Art Albright-Knox apareix a la Registre Nacional de Llocs Històrics dels Estats Units.

Col·lecció[modifica]

La col·lecció de la galeria inclou diverses peces que abasten l'art a través dels segles. Es poden trobar obres d'art impressionistes i Post-impressionistes, estils que es poden trobar en obres d'artistes del segle xix, com ara Paul Gauguin i Vincent van Gogh. També hi ha estils revolucionaris de principis del segle xx, com ara cubisme, surrealisme, constructivisme, que estan representats en les obres d'artistes com Pablo Picasso, Georges Braque, Henri Matisse, André Derain, Joan Miró, Piet Mondrian i Alexander Rodchenko, entre d'altres.

La zona més moderna de la col·lecció conté peces d'expressionisme abstracte, pop art, i l'art de la dècada de 1970 fins a finals del segle, representada per artistes com Arshile Gorky, Jackson Pollock i Andy Warhol. La seva col·lecció inclou peces contemporànies d'artistes com Kiki Smith, Allan Graham, Georg Baselitz, John Connell i Per Kirkeby.[1]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. "History of Albright-Knox Art Gallery", Albrightknox.org Arxivat 2008-12-18 a Wayback Machine., 23 September 2008

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Albright-Knox Art Gallery