Alícia Magdalena Sintes Olives

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Alicia Magdalena Sintes)
Infotaula de personaAlícia Magdalena Sintes Olives

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1969 Modifica el valor a Wikidata (54/55 anys)
Sant Lluís (Menorca) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de les Illes Balears Modifica el valor a Wikidata
Director de tesiJaume Carot Giner Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciófísica teòrica, investigadora Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de les Illes Balears, professora d'universitat (2002–)
Institut Max Planck de física gravitacional Modifica el valor a Wikidata
Premis

Alícia Magdalena Sintes Olives (Sant Lluís, Menorca, 1969) és doctora en física per la Universitat de les Illes Balears i catedràtica d’universitat en l'àrea de física teòrica. La seva recerca se centra en el camp de l'astronomia d'ones gravitacionals.

Es llicencià l'any 1992 en física per la Universitat de les Illes Balears. Obtingué el doctorat el 1996 per la mateixa universitat. Continuà com a becària Marie Curie i més endavant com a investigadora postdoctoral sènior a l'Albert Einstein Institut, dintre de l'Institut Max Planck d'Alemanya. Lidera el grup de física gravitacional de la UIB i és secretària de l'Institut d'Aplicacions Computacionals i Codi Comunitari (IAC3). Les seves activitats d'investigació abasten el camp de l'astronomia d'ones gravitacionals, essent una experta en la posada a punt de detectores interferomètrics, en l'estudi i recerca d'estels de neutrons i sistemes binaris de forats negres. Se sumà a la Col·laboració Científica LIGO (LSC) i GEO el 1997, i és membre del consell LIGO-LSC i del comitè executiu de GEO, així com del Consorci LISA i de l'Equip Científic del Telescopi Einstein. Membre de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya, l'Institut Menorquí d'Estudis i és investigadora associada Severo Ochoa a l'Institut de Física Teòrica (UAM-CSIC) de Madrid.

Mèrits, reconeixements i distincions[modifica]

Referències[modifica]

  1. Seguí, Toni «La científica Alícia Sintes, primera Filla Predilecta de Sant Lluís». S'Auba, revista d'informació de Sant Lluís, Desembre 2018.