Allargador elèctric

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Exemple d'allargador elèctric.

Un allargador elèctric o prolongador elèctric , és un tros de cable elèctric flexible, amb un connector en un dels seus extrems i un o més endolls o preses de corrent en l'altre (normalment del mateix tipus). El terme s'usa habitualment per a extensions de cable elèctric per a ús domèstic, però també n'hi ha per altres tipus de cable. Si el connector d'un dels extrems és d'un tipus diferent al de l'altre extrem, més que un allargador es tractaria d'un cable adaptador .

Es poden posar en cascada un a l'extrem d'un altre per aconseguir distàncies més llargues

També es denomina habitualment com allargador elèctric a un allargador múltiple que és el conjunt format per un endoll múltiple (un bloc de diverses preses de corrent normalment 3 o més col·locades en línia) amb un cable de diferents llargàries.

Varietats d'allargadors de cable elèctric[modifica]

Es fabriquen també altres tipus d'extensions de cable eléctric (d'antena de TV, de cable de xarxa, de cable telefònic, de cable USB, ...).

Avís de seguretat[modifica]

En els tipus que són debobina enrotllable, si s'utilitzen per a potències altes (especialment amb càrregues inductives), per a evitar el sobreescalfament del cable, es recomana desenrotllar-lo totalment.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Allargador elèctric

Nota[modifica]