Alloway (Escòcia)

Plantilla:Infotaula geografia políticaAlloway
Imatge

Localització
Map
 55° 25′ 58″ N, 4° 38′ 00″ O / 55.432691°N,4.633468°O / 55.432691; -4.633468
EstatRegne Unit
PaísEscòcia
ConsellSouth Ayrshire Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Fus horari

Burns Cottage, Alloway

Alloway (en gaèlic escocès Allmhaigh, (pronunciat: aɫ̪avaj) és un antiga població d'Escòcia a la circumscripció de South Ayrshire, que actualment és una àrea suburbana d'Ayr. És ben coneguda per ser el lloc de naixement del poeta Robert Burns i el lloc on ell mateix situa el seu poema titulat Tam o' Shanter.

L'antic poble i la zona del voltant es va incorporar al Royal Burgh of Ayr el 1935. Alloway té una escola de primària, biblioteca, oficina de correus, supermercat, església, farmàcia i botiga de records.

El lloc de naixement de Robert Burns, conegut com a "Burns Cottage", es troba a Alloway, actualment al costat d'un museu que conté els manuscrits originals d'aquest poeta. Hi ha un memorial, fet al segle xix per l'arquitecte Thomas Hamilton, dedicat a aquest poeta, es troba al peu del poble junt l'església actual.

Es troba a Alloway el Cambusdoon New Ground i ha tingut nombrosos jugadors internacionals de Cricket. També és la seu de l'Ayr Cricket Club, fundat el 1859 i l'Ayr Hockey Club.

Enllaços externs[modifica]