Alonso Pimentel y Herrera de Velasco

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAlonso Pimentel y Herrera de Velasco
Biografia
Naixement(es) Antonio Alonso Pimentel y Herrera de Velasco Modifica el valor a Wikidata
1514 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata
Benavente Modifica el valor a Wikidata
Mort1575 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata (60/61 anys)
Valladolid Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolític Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolComte
Comte de Mayorga
Comte-Duc de Benavente
Comte de Villalón Modifica el valor a Wikidata
FillsJuan Alonso Pimentel de Herrera Modifica el valor a Wikidata
ParesAlonso Pimentel y Pacheco Modifica el valor a Wikidata  i Ana de Herrera y Velasco Modifica el valor a Wikidata

Antonio Bernardino Alonso Pimentel i Herrera de Velasco (Benavente, 1514 - Valladolid, 1575) va ser un noble, polític i militar castellà, cap de la Casa de Benavente i Virrei de València (1566-1572).

Biografia[modifica]

Va nàixer l'any 1514 a Benavente, terra de la senyoria del seu pare, Alonso Pimentel i Pacheco, V comte i II duc de Benavente, V comte de Mayorga i altres títols, i d'Ana d'Herrera i Velasco, filla de Bernardino Fernández de Velasco i Mendoza, i duc de Frías, III comte d'Haro i VII Conestable de Castella, i de la seva primera dona Blanca d'Herrera, V senyora de Pedraza. Va succeir al seu pare a la Casa de Benavente, sent VI comte i III duc de Benavente, i va heretar el Comtat de Mayorga del seu germà Rodrigo Pimentel i Herrera de Velasco, que va morir sense successió, sent el sisè titular de la dignitat.

Va participar en la conquesta de Tunísia i en les campanyes d'Itàlia, França i Alemanya. Va ser amic personal de Carlos I d'Espanya i padrí de pila i tutor del seu fill Felip II. També va ser majordom major de les infantes a la mort del comte de Cifuentes. Va ser governador de la fortalesa de la Carraca (La Goleta) des 1565-1572 prenent possessió del càrrec el 29 de maig de 1565, i Virrei de València (1566-1572) per Felip II. Va ser recompensat amb el Comtat de Villalón.

Matrimoni i descendència[modifica]

Va contreure matrimoni amb María Luisa Enríquez i Téllez-Girón, també anomenada María Luisa Girón Enríquez, filla de Fernando Enríquez de Mendoza i Velasco, I duc de Medina de Rioseco, i de Maria Girón, filla del II comte d'Ureña. Van ser pares de:

  1. Luis Alonso Pimentel Herrera i Enríquez de Velasco, VII comte i IV duc de Benavente, VII comte de Mayorga, II comte de Villalón. Mort sense descendència.
  2. Luisa Pimentel i Enríquez, casada amb Juan Álvarez de Toledo i de Monroy, V comte d'Oropesa i III comte de Deleytosa.
  3. Maria Josefa Pimentel i Girón, casada amb Fadrique Álvarez de Toledo i Enríquez de Guzmán, IV duc d'Alba, sense successió. Després del matrimoni, en 1563 Felip II de Castella li va concedir a ella el Ducat d'Huéscar.
  4. Juan Alonso Pimentel Herrera i Enríquez de Velasco, que després de la mort sense successió del seu germà, va esdevenir VIII comte i V duc de Benavente, VIII comte de Mayorga i III comte de Villalón.

Referències[modifica]