Consell regional Alta Galilea

(S'ha redirigit des de: Alta Galilea (consell regional))
Plantilla:Infotaula geografia políticaConsell regional Alta Galilea
Imatge

Localització
Map
 33° 13′ 12″ N, 35° 37′ 21″ E / 33.22°N,35.6225°E / 33.22; 35.6225
EstatIsrael
DistricteDistricte del Nord
SubdistricteSub-districte de Safed Modifica el valor a Wikidata
Població humana
Població17.000 (2014) Modifica el valor a Wikidata (0,06 hab./km²)
Geografia
Superfície296.560 dúnams Modifica el valor a Wikidata

Alta Galilea és un consell regional del districte del Nord d'Israel. La població del consell regional és molt variada, i inclou jueus, àrabs, cristians i drusos. Es troba a la regió coneguda com a "dit de Galilea", a l'est del Líban i a l'oest dels Alts del Golan.

Economia[modifica]

La regió ha estat, durant molts anys, un nucli agrícola. La majoria del terreny era molt pantanós fins als anys cinquanta, quan les terres foren dessecades i aprofitades per a usos agrícoles.

Tot i això, actualment un 79% de l'activitat econòmica del consell es basa en el sector industrial. La major part de les fàbriques es dediquen al processament del plàstic i del cuiro. El fet que bona part de la població encara es dediqui a l'agricultura ha afavorit que s'hi instal·lessin també algunes plantes de processament d'aliments.

Nuclis de població[modifica]

El municipi agrupa els nuclis de població següents: Amir, Ammi'ad, Ayyelet Hashahar, Bar'am, Dafna, Dan, Gadot, Gonen, Hagosherim, Hulata, Kefar Blum, Kefar Guiladi, Kefar Hanasi, Kfar Szold, Lahavot Habashan, Mahanayim, Malquià, Ma'yan Barukh, Menara, Misgav Am, Ne'ot Mordekhay, Qaddarim, Sasa, Sede Nehemya, Senir, Shamir, Yiftah, Yir'on, Ziv'on.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Consell regional Alta Galilea