American Bureau of Shipping

De Viquipèdia
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 22:28, 19 abr 2016 amb l'última edició de Langtoolbot (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Salta a la navegació Salta a la cerca

American Bureau of Shipping (ABS) és una Societat de classificació amb seu en Houston, Texas. ABS va ser fundada en 1862 i actualment és una de les tres empreses capdavanteres en el seu sector a nivell mundial, al costat de la britànica Lloyd's Register i la noruega Det Norske Veritas.

ABS opera una estructura descentralitzada per mitjà de tres divisions localitzades a Houston (ABS Americas), Londres (ABS Europe) i Singapur (ABS Pacific), comptant amb més de 150 oficines en 70 països.

La missió d'ABS és cercar l'interès general així com les necessitats dels seus clients promovent la seguretat de la vida humana i propietats així com la protecció de l'entorn natural marí per mitjà del desenvolupament i verificació d'estàndards per al disseny, construcció i manteniment de bucs i plataformes offshore.

ABS és membre de l'Associació Internacional de Societats de Classificació (IACS), a la qual pertanyen les deu Societats de Classificació més importants del món.

ABS i el cas Prestige

Per haver donat la certificació de bon estat al vell petrolier Prestige el naufragi del qual va causar una catàstrofe mediambiental a l'estat espanyol, Portugal i l'estat francès en 2002, l'empresa ABS va ser demandada pel govern espanyol per la via civil als EUA, i pel penal a l'estat espanyol per la plataforma ciutadana Nunca Máis.[1] El judici pel civil va fracassar, i la imputació pel penal va ser revocada en 2008 per l'Audiència de La Corunya a instàncies de la Fiscalia.[2]

Referències

Enllaços externs