American Cinema Editors

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióAmerican Cinema Editors
Dades
Tipuscol·legi professional
organització cinematogràfica Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació26 octubre 1950

Lloc webace-filmeditors.org Modifica el valor a Wikidata
IMDB: co0152420 Facebook: ACEFilmEditors Twitter (X): acefilmeditors Modifica el valor a Wikidata

Els American Cinema Editors (Muntadors de cinema dels Estats Units) és una associació honorària de muntadors cinematogràfics fundada el 26 d'octubre de 1950 al Masquers Club de Hollywood.[1] Els seus membres són elegits mitjançant una votació basada principalment en els seus èxits professionals i la seva dedicació al muntatge cinematogràfica en si. Aquesta societat no ha de ser confosa amb un sindicat adscrit a la indústria del cinema, com ara l'IATSE (específicament amb el Motion Picture Editors Guild o MPEG) a la qual un muntador pot o no pertànyer.

Composició[modifica]

Per ser membre actiu es poden complir els requisits següents:[2]

  • El desig de ser membre.
  • Tenir el patrocini d'almenys dos membres actius.
  • Un mínim de 60 mesos (5 anys) d'experiència en muntatge per a Cinema o Televisió.
  • Aprovació per part del Consell d'Administració.
  • Acceptació per part de l'assemblea general.

Els membres tenen dret a incloure la denominació de «ACE» com a part de les seves signatures; a més, la societat pública la llista dels membres actuals en la seva pàgina web, a partir del 2008, aquest lloc web no inclou morts els membres.

Junta directiva[modifica]

Fins a l'agost de 2014, aquesta és la llista de la junta directiva:

Associate Directors:

Premis ACE[modifica]

Dins de les activitats dutes a terme per aquesta organització, es troba el lliurament dels American Cinema Editors Awards més coneguts com a Premis Eddie; en particular, des de 1950 es realitza un sopar anual on es reconeix a professionals de la indústria «que han fet significatives contribucions per a l'avanç de la producció cinematogràfica».[3] En primera instància es reconeixia als que estaven nominats per als Premi Oscar en la categoria millor muntatge, mentre que després es va annexar als nominats en la mateixa categoria per a televisió -quan la NATES va iniciar el lliurament del Premi Emmy a aquesta categoria; a partir del 1962, l'ACE va començar a lliurar els seus propis premis, els que es coneixen actualment com a Premis Eddie.[4]

Revista cinematogràfica[modifica]

Des de l'any 1951, l'ACE va publicar la revista Cinema editor, la qual va començar com una publicació residencial, creixent a 5000 subscriptors en 1963. En la dècada de 1990 la revista va passar per una de les seves etapes més complexes: es va transformar en un butlletí de quatre pàgines; després, el 1994 Jack Tucker va ser nomenat com el seu nou editor, i al costat del president Tom Rolf i Laura Young, la van expandir fins al que és avui.

Referències[modifica]

  1. «History» (en anglès). American Cinema Editors. Arxivat de l'original el 2012-05-11. [Consulta: 24 maig 2012].
  2. «Becoming a Member» (en anglès). American Cinema Editors. Arxivat de l'original el 2012-03-10. [Consulta: 24 maig 2012].
  3. «Director Robert Zemeckis recibirá el Premio Eddie». explored.com.ec. [Consulta: 24 maig 2012].[Enllaç no actiu]
  4. «American Cinema Editors, USA». IMDb. [Consulta: 24 maig 2012].

Enllaços externs[modifica]