Ammurapi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAmmurapi
Biografia
Naixementsegle XIII aC Modifica el valor a Wikidata
Ugarit Modifica el valor a Wikidata
Mortsegle XII aC Modifica el valor a Wikidata
King of Ugarit (en) Tradueix
Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciósobirà Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugeEhli-Nikkal (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
PareNiqmaddu III. (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Ammurapi fou el darrer governant i rei de l'edat del bronze a l'antiga ciutat siriana d'Ugarit, des del 1215 aC 1180 aC. Ammurapi fou contemporani del rei hitita Subiluliuma II. Va escriure una sentida carta (RS 18.147) en resposta a una súplica d'ajut per part del rei d'Alashiya la qual ha estat conservada.[1] En ella es destaquen dramàticament la desesperada situació d'Ugarit a la qual havia de fer front Ugarit, mentre es trobava sota l'atac dels invasors Pobles de la mar.

Ammurapi va escriure:

« Pare meu, heus ací que els vaixells enemics van venir (aquí); van cremar les meves ciutats (?), i van fer moltes maleses al meu país. Que no sap el meu pare que totes les meves tropes i carros (?) es troben al país de Hatti, i tots els meus vaixells es troben al país de Lukka?...Així doncs, el país es troba abandonat a si mateix. Que el meu pare ho sàpiga: els set vaixells de l'enemic que van arribar aquí ens han infligit molt del mal".[2] »

Ugarit hauria esdevingut un dels molts antics estats del Pròxim Orient que haurien estat destruïts o abandonats durant el col·lapse de l'Edat del bronze.

Referències[modifica]

  1. Trevor Bryce, The Kingdom of the Hittites, Oxford University Press, 1998. p.367
  2. Jean Nougaryol et al. (1968) Ugaritica V: 87-90 no.24