Codi ATC
El codi ATC o Sistema de Classificació Química Anatomicoterapèutica (ATC: acrònim de Anatomical, Therapeutic, Chemical classification system) és un índex de substàncies farmacològiques i medicaments, organitzats segons grups terapèutics.[1] Aquest sistema va ser instituït per l'Organització Mundial de la Salut, i ha estat adoptat per Europa. El codi arreplega el sistema o òrgan sobre el qual actua, l'efecte farmacològic, les indicacions terapèutiques i l'estructura química del fàrmac.
Contingut
Classificació[modifica]
Aquest codi està estructurat en cinc nivells:
Nivell primer[modifica]
Tracta un grup anatòmic, o sia, l'òrgan o sistema en el qual actua el fàrmac. És una lletra i existeixen 14 grups en total.
2n nivell[modifica]
El segon nivell del codi es basa en el grup terapèutic que pertany. Consisteix en 2 dígits.
3r nivell[modifica]
El tercer nivell del codi es basa en el subgrup farmacològic/terapèutic que pertany. Consisteix en una lletra.
4t nivell[modifica]
El quart nivell del codi es basa en el subgrup químic/farmacològic/terapèutic que pertany i consisteix en una lletra.
5é nivell[modifica]
El cinquè nivell del codi es basa en el nom de la substància química o l'associació farmacològica i consisteix en 2 dígits.
ATCvet[modifica]
El Sistema de Classificació Química Anatomicoterapèutica per als medicaments veterinaris (ATCvet) s'utilitza per classificar els medicaments veterinaris. Els codis ATCvet es poden crear mitjançant la col·locació de la lletra Q al davant del codi ATC dels medicaments humans. Per exemple, la furosemida per a ús veterinari té el codi QC03CA01.
Referències[modifica]
- ↑ WHOCC. «WHOCC - History». [Consulta: 3 juliol 2018].