Vés al contingut

Andana lateral

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Una andana lateral és una andana situada al costat d'una o més vies ferroviàries o guies en una estació de ferrocarril, una parada de tramvia o una parada d'autobús.[1] Les estacions de plataforma lateral doble, una per a cada sentit del recorregut, és el disseny bàsic de l'estació utilitzat per a les línies ferroviàries de doble via (a diferència de, per exemple, l'andana central, on hi ha una plataforma única entre les vies). Les andanes laterals poden donar lloc a una petjada general més àmplia per a l'estació en comparació amb una andana central on els usuaris poden compartir una sola amplada de plataforma per a qualsevol via.

En algunes estacions, les dues andanes laterals estan connectades per una passarel·la que corre per sobre i per sobre de les vies. Tot i que sovint es proporciona un parell d'andanes laterals en una línia de doble via, una andana lateral sol ser suficient per a una línia de via única.

Referències[modifica]

  1. Parkinson, Tom.. Rail transit capacity. Washington, D.C.: Transportation Research Board, National Research Council, 1996. ISBN 0-309-05718-3.