Angle de Cobb

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

L'angle de Cobb va ser originalment usat per mesurar la deformitat del pla frontal en les radiografies dels plans cranial i caudal en la classificació d'escoliosi.[1] Posteriorment, ha estat adaptat per a classificar la deformitat del pla sagital, especialment en la fixació de traumàtiques fractures toracolumbars de columna. En el context de traumatismes de la columna i l'avaluació de la deformitat del pla sagital, l'angle de Cobb es defineix com l'angle format entre una línia dibuixada en paral·lel fins a la placa superior terminal d'una vèrtebra per sobre de la fractura i una línia paral·lela a la placa inferior d'una vèrtebra un nivell per sota la fractura.

L'angle Cobb angle és el mètode preferit per mesurar cifosi posttraumàtica.[2]

Referències[modifica]

  1. Cobb JR. The American Academy of Orthopedic Surgeons Instructional Course Lectures. Vol. 5. Ann Arbor, MI: Edwards; 1948.
  2. Keynan O, Fisher CG, Vaccaro A, Fehlings MG, Oner FC, Dietz J, Kwon B, Rampersaud R, Bono C, France J, Dvorak M. Radiographic Measurement Parameters in Thoracolumbar Fractures: A Systematic Review and Consensus Statement of the Spine Trauma Study Group. Spine. Volume 31(5), 1 March 2006, pp E156-E165