Angle de Cobb

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search

L'angle de Cobb va ser originalment usat per mesurar la deformitat del pla frontal en les radiografies dels plans cranial i caudal en la classificació d'escoliosi.[1] Posteriorment, ha estat adaptat per a classificar la deformitat del pla sagital, especialment en la fixació de traumàtiques fractures toracolumbars de columna.En el context de traumatismes de la columna i l'avaluació de la deformitat del pla sagital, l'angle de Cobb es defineix com l'angle format entre una línia dibuixada en paral·lel fins a la placa superior terminal d'una vèrtebra per sobre de la fractura i una línia paral·lela a la placa inferior d'una vèrtebra un nivell per sota la fractura.

L'angle Cobb angle és el mètode preferit per mesurar cifosi posttraumàtica.[2]

Referències[modifica]

  1. Cobb JR. The American Academy of Orthopedic Surgeons Instructional Course Lectures. Vol. 5. Ann Arbor, MI: Edwards; 1948.
  2. Keynan O, Fisher CG, Vaccaro A, Fehlings MG, Oner FC, Dietz J, Kwon B, Rampersaud R, Bono C, France J, Dvorak M. Radiographic Measurement Parameters in Thoracolumbar Fractures: A Systematic Review and Consensus Statement of the Spine Trauma Study Group. Spine. Volume 31(5), 1 March 2006, pp E156-E165