Ann Sheridan

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAnn Sheridan

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(en) Clara Lou Sheridan Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement21 febrer 1915 Modifica el valor a Wikidata
Denton (Texas) Modifica el valor a Wikidata
Mort21 gener 1967 Modifica el valor a Wikidata (51 anys)
Los Angeles (Estats Units d'Amèrica) Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortCauses naturals Modifica el valor a Wikidata (Càncer de fetge i càncer d'esòfag Modifica el valor a Wikidata)
SepulturaHollywood Forever Cemetery Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat del Nord de Texas
Denton High School Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Estats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióactriu, actriu de televisió, actriu de cinema Modifica el valor a Wikidata
Activitat1934 Modifica el valor a Wikidata –  1967 Modifica el valor a Wikidata
OcupadorWarner Bros. Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugeEdward Norris (1936–1938)
George Brent (1942–1943) Modifica el valor a Wikidata
Premis

IMDB: nm0792130 Allocine: 6935 Rottentomatoes: celebrity/ann_sheridan Allmovie: p65207 TCM: 176061 AFI: 13440 TMDB.org: 80994
Discogs: 3202040 Find a Grave: 3488 Modifica el valor a Wikidata

Ann Sheridan (21 de febrer de 1915 - 21 de gener de 1967) fou una actriu estatunidenca.

El seu verdader nom era Clara Lou Sheridan, i va néixer a Denton (Texas). Quan era estudiant, la seva germana va enviar una fotografia seva a Paramount Pictures. A conseqüència d'això va guanyar un concurs de bellesa, una part del premi del qual consistia a aparèixer en una pel·lícula de la Paramount. Abandona els estudis per fer carrera a Hollywood.

Va debutar en el cinema el 1934, als 19 anys, a la pel·lícula Search For Beauty, i durant uns dos anys va participar en diverses pel·lícules de la Paramount sense constar en els títols de crèdit. Paramount no va fer gaire per desenvolupar el talent de Sheridan, pel que ella abandona l'estudi i signa un contracte amb Warner Bros el 1936, moment en què canvia el seu nom.

La carrera de Sheridan va començar a millorar i la bellesa pèl-roja aviat es convertiria en la principal sex symbol de la Warner. Va rebre papers importants, així com reaccions positives tant de la crítica com del públic en pel·lícules com ara Angels with Dirty Faces (1938), junt a James Cagney i Humphrey Bogart; Dodge City (1939) amb Errol Flynn i Olivia De Havilland; Torrid Zone amb Cagney i La passió cega amb George Raft i Bogart (1940); L'home que va venir a sopar (1942) con Bette Davis, i Kings Row (1942), on va compartir la capçalera del repartiment amb Ronald Reagan, Robert Cummings i Betty Field.

Malgrat aquests èxits, la seva carrera va començar a declinar. El seu paper a I Was a Male War Bride (1949), dirigida per Howard Hawks i interpretada també per Cary Grant, li va donar el seu altre gran èxit, però en la dècada dels cinquanta li va ser difícil trobar feina, i les seves actuacions en el cinema van començar a ser esporàdiques.

Filmografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Ann Sheridan