Anna Heringer

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAnna Heringer
Biografia
Naixement13 octubre 1977 Modifica el valor a Wikidata (46 anys)
Rosenheim (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversity of Art and Design Linz (en) Tradueix
Universitat Tècnica de Múnic Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióarquitecta Modifica el valor a Wikidata
Obra
Obres destacables
Premis

Lloc webanna-heringer.com Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): AnnaHeringer TED: anna_heringer Modifica el valor a Wikidata
Escola METI, Rudrapur.

Anna Heringer (Rosenheim, 13 d'octubre de 1977) és una arquitecta alemanya coneguda per haver desenvolupat una arquitectura sostenible principalment en països com Bangladesh o el Marroc.

Biografia[modifica]

Nascuda a Rosenheim, va criar-se a Laufen, població a la frontera amb Àustria. En acabar l'ensenyament secundari, va estudiar un any a la Universitat de la Música i les Arts Dramàtiques Mozarteum Salzburg.[1] El 1999 va començar els estudis d'arquitectura a la Universitat d'Art i Disseny Industrial de Linz, a Àustria, on es va graduar en 2004, amb el projecte de final de carrera «School hanmade in Bangladesh», un projecte per a la construcció d'una escola en Rudrapur, a Bangladesh.[2] Es va encarregar de recaptar fons per poder dur a terme l'execució i va ser ajudada per membres de la comunitat local durant el procés constructiu. Van emprar fang i bambú, materials tradicionals de la zona, a més de seguir amb els sistemes constructius autòctons, preparant tot això de cara al futur. El projecte va ser finalitzat en 2005.[3]

Uns altres dels seus projectes es desenvolupen en el mateix Bangladesh, com DESI, una escola de formació professional per a electricistes, la qual va ser conclosa en 2008 i que compta amb la característica d'estar alimentada per energia solar i per ser la primera estructura de fang construïda que compta amb subministrament d'aigua corrent, o el Centre de Capacitació per a la Sostenibilitat en Marràqueix, finalitzat en 2010 i construït utilitzant terra, fusta i ceràmica.[4][5]

Els seus treballs han estat exposats en el MoMA de Nova York, a la Ciutat de l'Arquitectura i del Patrimoni de París, el MAM de São Paulo o en la Biennal de Venècia, entre altres. Així mateix, ha impartit conferències en diferents universitats com l'ETSAM o la Universitat Yale.

Recentment ha dissenyat alguns dels edificis per a la Biennal Internacional de Longquan a la Xina, un esdeveniment en el qual es convida a arquitectes de talla internacional per construir edificis habitables en un espai cultural i històricament rellevant.

Premis[modifica]

  • Premi Aga Khan (AKAA) d'Arquitectura, 2007.
  • Bronze per a Àfrica i Orient Mitjà, Concurs Regional Holcim 2011 pel Centre de Formació en Marràqueix.
  • Premi Mundial d'Arquitectura sostenible, 2011.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Anna Heringer
  1. Camacho Díaz-Cano, Míriam. La arquitectura de cooperación de Anna Heringer - Treball fi de grau 2015-2016 (en castellà). València: Escola Tècnica Superior d'Arquitectura - Universitat de València, p. 66 [Consulta: 13 octubre 2021]. 
  2. «VOCATIONAL SCHOOL RUDRAPUR».
  3. «Dossier Anna Heringer In China, Zimbabwe, Morocco, Bangladesh», 2014. Arxivat de l'original el 2017-12-15. [Consulta: 19 març 2016].
  4. «openarchitecturenetwork.org».
  5. «Training Centre for Sustainability by Anna Heringer, Chwiter, Morocco», 18-08-2011.

Enllaços externs[modifica]