Anthony Davidson

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAnthony Davidson

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement18 abril 1979 Modifica el valor a Wikidata (44 anys)
Hemel Hempstead (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópilot de Fórmula 1 Modifica el valor a Wikidata
Esportautomobilisme Modifica el valor a Wikidata
Trajectòria
  Equip Vehicle utilitzat
-Davidson-Buemi-Nakajima (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Participà en
2015Temporada 2015 del Campionat Mundial de Conductors de Resistència de la FIA (5è)
2014Temporada 2014 del Campionat Mundial de Conductors de Resistència de la FIA (1r)
2013Temporada 2013 del Campionat Mundial de Conductors de Resistència de la FIA (3r)
24 Hores de Le Mans Modifica el valor a Wikidata

Lloc webanthonydavidson.com Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): antdavidson Modifica el valor a Wikidata

Anthony Davidson (nascut el 18 d'abril de 1979 a Hemel Hempstead, Anglaterra) és pilot de curses automobilístiques de velocitat.

Va debutar al Gran Premi d'Hongria del 2002, amb l'escuderia Minardi, on va córrer també el G.P. següent, el Gran Premi de Bèlgica. Després ha estat pilot provador durant diversos anys de l'equip BAR-Honda, que actualment rep el nom d'Honda F1. Amb aquesta escuderia va fer només una carrera, el Gran Premi de Malàisia substituint a Takuma Sato, que estava malalt. Va haver d'abandonar a la tercera volta per problemes amb el motor. Durant el 2007 i el 2008, Davidson veu recompensats els seus esforços i torna a ser company d'equip de Takuma Sato, però aquest cop amb la modesta escuderia japonesa Super Aguri, que es va retirar de la competició per problemes econòmics i Davidson va tornar a Honda com a pilot de proves fins que aquesta també va deixar la competició per motius econòmics, sent comprat per Ross Brawn per formar Brawn GP, per qui Davidson va signar com a pilot de proves. En 2009, Mercedes va comprar l'escuderia i va seguir com a pilot de proves i simulació, feina que va continuar fins al 2013, combinant amb comentarista de Fórmula 1 per Sky Sports[1] i després va dedicar-se a pilotar en el Campionat del Món de resistència (FIA).[2] Va tenir un greu accident a les 24 hores de Le Mans de 2012.

Referències[modifica]

  1. Weaver, Paul. «Anthony Davidson 'happy to be alive' after horror crash at Le Mans» (en anglès). The Guardian, 17-06-2012. [Consulta: 8 abril 2020].
  2. Taylor, Simon. «Brunch with... Anthony Davidson» (en anglès). Motorsport Magazine, Juliol 2013. [Consulta: 7 abril 2020].

Enllaços externs[modifica]