Antoni Batllori i Jofré

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAntoni Batllori i Jofré
Biografia
Naixement14 març 1915 Modifica el valor a Wikidata
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Mort30 setembre 1999 Modifica el valor a Wikidata (84 anys)
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
SepulturaCementiri de Sant Andreu (Barcelona), departamento 2, sèrie 1a, arc capella 6. 
Activitat
Ocupacióautor de còmic, il·lustrador Modifica el valor a Wikidata
Família
FillsAntoni Batllori i Obiols Modifica el valor a Wikidata
Premis

Antoni Batllori i Jofré (Barcelona, 14 de març de 1915 - Barcelona, 30 de setembre de 1999) fou un dibuixant il·lustrador català, pare del dibuixant i caricaturista Toni Batllori.[1]

Biografia[modifica]

És considerat un dels darrers representants de l'escola d'il·lustradors amb influència de Joan Junceda.[1] Abans de la guerra civil espanyola publicà dibuixos i acudits a En Patufet, L'Esquitx, Pocholo i TBO.[1] Després de la guerra continuà publicant dibuixos al TBO i tractà d'impulsar el còmic en català a través d'Els Infants el 1956. Aquest mateix any, va dibuixar per Hispano Americana de Ediciones el quadern núm. 3 de la col·lecció Història i Llegenda, que duia per títol, L'Espasa de Virtut. Una altra publicació de còmic en català, en la qual va dibuixar, fou pel nou Patufet (1970).[1] També va il·lustrar llibres, goigs, realitzà exlibris i intervingué en el muntatge de pel·lícules de dibuixos animats.[1] El 1992 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

El 2003 la seva vídua va cedir el seu fons bibliogràfic i de dibuixos a l'Ajuntament de Teià, on s'ha constituït el Fons Batllori, on es fan diverses exposicions anuals, i altres activitats.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]