Antoni Joglar i Font

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Antoni Juglà i Font)
Infotaula de personaAntoni Joglar i Font
Biografia
Naixementsegle XVIII Modifica el valor a Wikidata
Mort1804 Modifica el valor a Wikidata
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópoeta Modifica el valor a Wikidata

Antoni Joglar i Font, en texts antics escrit Antonio Juglá y Font[1] (?, segle xviii – Barcelona?, 1804) va ser un poeta i erudit.[2]

Doctor en dret, va ser advocat de l'Audiència de Barcelona i arxiver de la Junta de Comerç, des d'on realitzà una important tasca de còpia de documents per a les Memorias históricas… d'Antoni de Capmany. El 1776 ingressà a l'Acadèmia de Bones Lletres, on intervingué sovint amb composicions poètiques catalanes i castellanes (una a la mort de Carles III,[3] una altra sobre l'ascensió comercial de Barcelona, entre d'altres). Juntament amb Josep Bellvitges i Joaquim Esteve, publicà, a partir dels materials recollits per Fèlix Amat, el Diccionario catalán-castellano-latino (1803–1805) en dos volums.[1] Va col·laborar, anònimament o amb pseudònim, al Diario de Barcelona, amb articles d'exaltació d'antics fets d'armes catalans (1792).

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Esteve, Joaquin; Belvitges, Josep; Juglà y Font, Antoni. Diccionario Catalan-Castellano-Latino. tom 1r. Barcelona: Tecla Pla Viuda, 1803. 
  2. «Antoni Joglar i Font». Gran Enciclopèdia Catalana. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.
  3. «Juglá y Font, Antonio» (en castellà). Biblioteca Nacional d'Espanya. [Consulta: 29 maig 2020].