Antonio Hervás Amezcua

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAntonio Hervás Amezcua
Biografia
Naixement1951 Modifica el valor a Wikidata (72/73 anys)
Jaén (Espanya) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióEscola de la Llotja
Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópintor, escultor Modifica el valor a Wikidata
Premis

Lloc webhervasamezcua.org Modifica el valor a Wikidata
Facebook: antonio.hervasamezcua Twitter (X): 25antonio912 Modifica el valor a Wikidata

Antonio Hervás Amezcua (Jaén, 1951) és un artista multidisciplinari que domina un ampli ventall de gèneres i tècniques que van des de la pintura i el gravat, a l'escultura, l'obra mural i l'orfebreria.

Nascut a Jaén, viu a Gavà des de l'any 1966. Va realitzar els seus estudis artístics a Barcelona i es va graduar en Procediments Murals per l'Escola d'Arts Aplicades de la Llotja l'any 1980, i en Pintura i Gravat per la Facultat de Belles Arts Sant Jordi el 1982. La seva primera exposició va ser l'any 1972 i posteriorment ha exposat a Brasil, Estats Units, Islàndia, Alemanya, Finlàndia i Israel. Ha passat llargues temporades d'investigació i treball a Islàndia i a Los Angeles, on va viure i pintar sota el mecenatge d'Arnold Ashkenazy.[1] La seva obra es pot contemplar en museus com el d'Albacete, el Parc Arqueològic Europeu de Reinhelm-Bliesbruck o l'Instituto Cervantes de São Paulo.

El 25 de febrer de 2003 es va constituir la Fundació Hervás Amezcua per a les Arts, una institució sense ànim de lucre i de naturalesa permanent, de caràcter cultural i divulgatiu i amb un àmbit d'actuació nacional i internacional.

Referències[modifica]

  1. VVAA. Vestigis. L'Espluga de Francolí: Museu de la Vida Rural, octubre de 2009. 

Enllaços externs[modifica]