Apenheul

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióApenheul
Apenheul

Entrada al parc
Dades
TipusParc de primats
Història
Creació1971
Activitat
Membre deThe Lemur Conservation Association (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu 

Lloc webhttp://www.apenheul.nl
Facebook: Apenheul Twitter (X): apenheul Instagram: apenheul Youtube: UC537t7cVfy_nfHL2nAd-6PA Modifica el valor a Wikidata

L'Apenheul és un parc de primats ubicat a la localitat d'Apeldoorn als Països Baixos. Fou inaugurat el 1971 com un petit parc on els primats podien caminar entre els visitants i interaccionar amb ells.

Desenvolupament del parc[modifica]

En el transcurs dels anys, el parc s'anà ampliant i adquirint noves espècies. El 1976 arribà el primer goril·la al parc i tres anys més tard, el 1979, nasqué la primera cria. Des del 1979 hi han nascut 35 nous goril·les. Actualment[Quan?] compta amb diivuit animals d'aquesta espècie i és un dels majors parcs de primats arreu del món. Molts goril·les han sigut cedits a altres parcs zoològics del món (Països Baixos, Alemanya, Anglaterra, Suïssa, Israel i Austràlia). Un dels trasllat més famosos fou el dels goril·les al zoo de Taronga (Sydney).

Des de 1995, el parc començà una nova etapa, amb l'arribada de noves espècies de primats, entre elles un grup de 11 bonobos en el qual, des del seu arribada el 1998, han nascut dos nous individus. El 1999 s'inaugurà una instal·lació d'orangutans envoltada de vuit illes amb abundants arbres que s'ha convertit en la principal marca d'identitat del parc.

Des del 1986 el parc de primats Apenheul és gestionat per una fundació que inverteix els seus beneficis en educació i protecció de la naturalesa.[1]

Animals[modifica]

Mona esquirol boliviana
Bonobo

Primats[modifica]

Altres animals[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Apenheul» (en neerlandès). Parkworld. [Consulta: 1r març 2016].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Apenheul