Apunt (informàtica)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Per a altres significats, vegeu «apunt».

En informàtica, un apunt [1] (en anglès post[2]) és un text que un internauta publica en un fòrum, un blog o una xarxa social. Els apunts també poden ser, de vegades, imatges o emoticones, sons, vídeos, hipervincles, o altres arxius associats.

Segons el context, també poden ser adequades com a denominacions d'aquest concepte, entre d'altresː aportació, comentari, intervenció, nota, missatge o, article quan el text té una certa especialització i extensió. La llargada, el grau d'especialització i el format d'aquest tipus de textos és molt variable especialment en els blogs. Segons el context, també poden ser adequades denominacions comː aportació, comentari, intervenció, nota, missatge o, article quan el text té una certa especialització i extensió. que són canals de comunicació molt oberts.

Fer un apunt, penjar un apunt o publicar un apunt fa referència a l'acció de publicar una d'aquestes intervencions.[3]

Notes i referències[modifica]

  1. «TERMCAT - Cercaterm - apunt» (en castellà). [Consulta: 1r maig 2017].
  2. Segons els diccionaris anglesos, post (i també el derivat posting) és una denominació d'origen francès amb múltiples significats en la llengua general. El verb vol dir, entre altres coses, ‘anunciar, fer saber o publicar una notícia’, significat que, per especialització, ha donat lloc a l'ús d'aquesta forma a Internet
  3. «TERMCAT – La finestra neològica». [Consulta: 1r maig 2017].