Arbre de Jessè

De Viquipèdia
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 16:36, 12 juny 2016 amb l'última edició de CarlesMartin (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Salta a la navegació Salta a la cerca

Arbre de Jesé és el nom que tradicionalment rep l'arbre genealògic de Crist, a partir de Jesé, pare del rei David. A l'Apocalipsi de Joan, Jesús afirma: Jo sóc l'arrel i el rebrot de David.

El nom de Jesé/Jessè és un doblet hel·lenístic del d'Isaïes, el qual també és conegut com a Ishai o Jessè. Tant Mateu com Lluc parteixen de David per arribar a Josep de Natzaret, encara que alguns pensen que la genealogia de Mateu seria en realitat la de Maria.

El Nou Testament dóna suport així la profecia d'Isaïes: Sortirà un plançó del tronc de Jessè (Jesé), i un plançó de les seves arrels brollarà (Is. 11, 1) . L'arbre de Jessè s'ha representat en la cultura cristiana en nombroses ocasions, (per exemple ho fa Absolon Stumme en el seu quadre L'arbre de Jessè ) identificant també amb l'arbre de la vida del Gènesi.[1]

Referències

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Arbre de Jessè
  1. Diccionario de Arte I. Barcelona: Spes Editorial SL (RBA), 2003, p.32. ISBN 84-8332-390-7 [Consulta: 7 novembre 2014].