Arna índia de la farina

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuArna índia de la farina
Plodia interpunctella Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Dades
Envergadura18 mm Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumArthropoda
ClasseInsecta
OrdreLepidoptera
FamíliaPyralidae
TribuPhycitini
GènerePlodia
EspèciePlodia interpunctella Modifica el valor a Wikidata
Guenée, 1845

L'arna índia de la farina (Plodia interpunctella) és una espècie de lepidòpter ditrisi de la família Pyralidae originària d'Europa i que ara està estès per tot el món. Ataquen als aliments emmagatzemats i podem trobar-la sobretot en fruita seca com a nous o ametlles, encara que també s'alimenten de xocolata i de vegades de cereals.

Identificació[modifica]

L'adult té les 2/3 parts inferiors de les ales són de color bronze o coure amb bandes fosques, mentre que el terç anterior és de color gris groguenc. La seva envergadura és de 16-20 mm.

La larva és blanquinosa amb el cap color cafè. Assoleix els 12 mm en la maduresa.

Control de la plaga[modifica]

Quan se n'han trobat larves o arnes s'han de llençar tots els grans (cereals, pa, pasta, arròs, etc.), espècies (sal, etc.), fruita seca (panses, prunes, etc.) i qualsevol altra font d'aliment que no es trobi en contenidors fermament segellats. Les arnes poden entrar en llocs sorprenentment ben segellats, incloent bosses segellades i contenidors tipus Tupperware. La plaga és molt difícil d'eliminar, per la qual cosa, si se sospita que algun aliment pogués estar contaminat el més recomanable és llençar-lo.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Arna índia de la farina