Arrencador de cordita

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca

El Coffman engegador de motor (també sabut com a "engegador d'escopeta") era un sistema de començar va utilitzar damunt molts piston motors en aeronaus i vehicles blindats del 1930s i 1940s. El Coffman el sistema era una de les marques més comunes; un altre era el sistema de cartutx de la Brisa, el qual va ser produït sota Coffman patents. La majoria d'aeronau militar americana i tancs que van utilitzar els motors radials van ser equipats amb aquest sistema. Algunes versions dels Rotlles-Royce Merlin el motor utilitzat en el britànic Supermarine Spitfire va utilitzar el Coffman sistema com a engegador.[1] El Hawker el tifó també utilitzat el Coffman sistema per començar el seu Napier motor de Sabre.

Un derivation del Coffman l'engegador va ser utilitzat en un número de motors de jet, incloent tals motors com els Rotlles-Royce Avon, el qual va ser utilitzat en la Canberra Elèctrica anglesa i Hawker Hunter.

Disseny[modifica | modifica el codi]

El Coffman el dispositiu va utilitzar un cartutx d'espai gran que conté Cordite que, quan acomiadat, va empènyer un piston endavant. Un fil de cargol conduït pel piston va comprometre amb el motor, girant-lo per damunt.[2] Això era per contrast amb altre tipus d'engegador de cartutx que va actuar directament per conduir el motor piston avall i tan volta la resta del motor per damunt, com aquells utilitzat en el Camp-Marshall tractor de dièsel agrícola.

Els altres sistemes van utilitzar durant el període era motors elèctrics (com aquells utilitzat en automobiles avui), engegadors d'inèrcia (cranked tampoc a mà o un motor elèctric) i engegadorsd'aire comprimit , el qual va operar molt com Coffman engegadors però era powered per tancs d'aire pressuritzat.

Engegadors d'escopeta són composts d'un breech, a quin el cartutx és inserit, el qual és connectat al motor per un tub d'acer curt, el qual actua com un tonell de pistola. El cartutx d'espai cap al breech, i és provocat qualsevol elèctricament o mechanically. Quan l'aeronau ignition és girat damunt i el cartutx és acomiadat, alt-velocitat, alt-gas de pressió (~1,000 psi (6.9 MPa) a ~600 ft/s (180 m/s) ft/s (180 m/s)) dispara avall el tub, forçant el motor per giravoltar i comprometre l'engranatge d'anell de l'engegador en el motor, el qual és subjectat al cigonyal.

Pros i contres[modifica | modifica el codi]

Engegadors d'escopeta van tenir diversos avantatges sobre altres sistemes de començar dins ús al temps. Els engegadors elèctrics van requerir grans, pesat, i sovint troublesome piles per ser portades a bord, o extern cobrant l'equipament va haver de localitzat a cada lloc on el vehicle va ser anticipat per operar. Engegadors d'inèrcia van utilitzar una roda pesada, normalment fet de llautó, el qual va ser giravoltat per una mà crank o motor elèctric, causant la roda de filatura per comprometre l'engranatge d'anell de l'engegador. El Coffman el sistema era més lleuger i compacte que engegadors inercials o piles internes, i no va requerir qualsevol equipament auxiliar especial, una característica important quan operant en àrees remotes.

Els desavantatges primaris de l'engegador d'escopeta són la necessitat de mantenir un estoc de cartutxos, un del qual és utilitzat per cada intent de començar, i el temps curt que el motor és giravoltat per cada cartutx. Engegadorsd'aire comprimit , els quals utilitzen el mateix tipus de motor, és normalment recharged per un motor-compressor conduït, negating la necessitat de portar cartutxos, però afegint requisits pel compressor i tanc d'aire. Els sistemes híbrids poden ser fets senzillament per afegir un cartutx breech o un tanc d'aire a un sistema d'existir. Tancs d'aire també poden ser recharged d'una font externa en una emergència, com una bomba de mà o un compressor d'aire portàtil.

El Coffman l'engegador era la marca més comuna d'engegadors de cartutx durant el mid-1930s, i el nom va ser utilitzat com a descripció genèrica. Els avenços en tecnologia elèctrica han fet engegadors d'escopeta obsolets per la majoria d'usos.[cal citació]

En el cinema[modifica | modifica el codi]

L'engegador esdevenia famós com a dispositiu de trama en la 1965 pel·lícula El Vol del Phoenix, en quines Ciutats Franques pilots (James Stewart) té un número limitat de cartutxos amb quin per començar el makeshift el motor de l'aeronau . (Això era també presentat en el 2004 remake de la pel·lícula.) Un Coffman l'engegador era també utilitzat pel caràcter d'Harrison Ford en la pel·lícula Sis Dies Set Nits en un DeHavilland Castor quan intenta treure de l'illa perduda.

Vegeu també[modifica | modifica el codi]

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. Concretament, el Merlin Mk. II (Tipus 329).
  2. «The Industry: Plessey Products Exhibited». Flight, vol. XXXIII, 1529, 14-04-1938, pàg. 375 [Consulta: 27 juliol 2015].

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]