Arxipèlag Madrense

Infotaula de geografia físicaArxipèlag Madrense
Imatge
TipusEcoregió i Level III ecoregion (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Part deBasin and Range Province (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaArizona (EUA), Nou Mèxic (EUA), Estat de Chihuahua (Mèxic), Sonora (Mèxic) i comtat de Hidalgo (Nou Mèxic) Modifica el valor a Wikidata
Modifica el valor a Wikidata Map
 31° 48′ 41″ N, 110° 25′ 07″ O / 31.811476°N,110.418687°O / 31.811476; -110.418687
Format per
Mapa dels boscos al sud-est d'Arizona

L'arxipèlag Madrense són un enclavament de boscos de coníferes, que es troben a la cims de les serres i cadenes muntanyoses del sud d'Arizona, sud-oest de Nou Mèxic, i nord-oest de Mèxic. Les illes del cel estan envoltades en les seves elevacions pel desert de Sonora i el desert de Chihuahua.

Les illes del cel són la part més septentrional de boscos de pins i roures de la sierra madre, que es classifiquen com a part de l'ecoregió dels boscos de pins i roures de la sierra Madre, del bioma dels boscos de coníferes tropicals i subtropicals. Les illes del cel estan aïllades d'altres boscos de coníferes de la Sierra Madre Occidental al sud pel clima sec i calorós dels seus voltants des de l'última glaciació.

S'estima que hi ha unes 27 illes del cel madrenses als Estats Units i 15 al nord de Mèxic. Les principals cadenes muntanyoses amb illes del cel madrense als Estats Units es troben a la sierra de Baboquivari, sierra de Chiricahua, sierra de Huachuca, sierra dels Pinaleños, sierra de Santa Caterina i la sierra de la Santa Rita.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Arxipèlag Madrense