Asshur-Nadinshum

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAsshur-Nadinshum

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixementsegle VIII aC Modifica el valor a Wikidata
Mort694 aC Modifica el valor a Wikidata
Regne d'Elam Modifica el valor a Wikidata
Rei de Babilònia
Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciósobirà Modifica el valor a Wikidata
Família
FamíliaDinastia sargònida Modifica el valor a Wikidata
PareSennàquerib Modifica el valor a Wikidata

Asshur-Nadishum o Aššur-nādin-šum va ser rei de Babilònia entre els anys 700 aC i 694 aC. Era el fill gran del rei d'Assíria Sennàquerib (705 aC-681 aC).

El seu pare el va col·locar al tron de Babilònia en substitució del caldeu Bel-ibni a qui havia hagut de destituir per una rebel·lió organitzada contra Assíria. L'any 694 aC, Mushezib-Marduk, que s'havia rebel·lat contra els assiris i que després seria rei de Babilònia, va organitzar un gran exèrcit format per una coalició contra Sennàquerib. Mentre el rei d'Assíria estava ocupat combatent-lo, el rei d'Elam va atacar pel nord el regne de Babilònia, va saquejar Sippar l'any 694 aC i va avançar ràpidament cap a la capital. Va fer presoner el rei Asshur-Nadishum, que va portar al seu regne. Se'n desconeix la sort, però segurament va morir executat a l'exili. El rei d'Elam va posar al seu lloc Nergal-ushezib.[1][2]

Referències[modifica]

  1. Bertman, Stephen. Handbook to Life in Ancient Mesopotamia. Nova York: Oxford University Press, 2005, p. 79. ISBN 9780195183641. 
  2. Glassner, Jean-Jacques. Mesopotamian chronicles. Boston: Brill, 2005, p. 197. ISBN 9789004130845.