Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióAssociació Independent de Joves Empresaris de Catalunya
Dades
Tipusassociació voluntària Modifica el valor a Wikidata

Lloc webaijec.cat Modifica el valor a Wikidata

L'AIJEC és una organització empresarial amb vocació publica, sense ànim de lucre, multisectorial i políticament independent, que treballa per donar veu als emprenedors a través d'un missatge positiu de reivindicació constructiva.

Des de la seva fundació, el 1985, porta aplegant a milers de joves menors de 41 anys amb empresa pròpia de diferents sectors econòmics. L'entitat també aplega empresaris majors de 41 anys dins l'AIJEC + per tal de poder transmetre la seva experiència empresarial a les noves generacions.[1] Els propòsits de l'entitat són representar, gestionar i defensar els interessos del teixit empresarial, promovent el marc adient per fer crear i desenvolupar projectes empresarials sostenibles i amb vocació de creixement. Entre els objectius pels que treballa l'entitat estan promoure els valors de l'emprenedoria i la cultura de l'esforç per dignificar i destacar en positiu la figura de l'empresari com a creador d'oportunitats i representar els joves empresaris davant les diferents institucions.[2]

AIJEC té presència a la junta directiva i el comitè executiu de Foment del Treball Nacional[3] així com de FEPIME, la CEOE i CEPYME, i és membre fundadora de la Confederació Espanyola d'Associacions de Joves Empresaris.[4]

Des de 1993, l'AIJEC reconeix amb el Premi Jove Empresari[5] la tasca dels joves emprenedors. És considerat un dels guardons més importants de l'emprenedoria que se celebren a Catalunya i amb aquest reconeixement, l'Associació de Joves Empresaris de Catalunya vol distingir el treball, l'esforç i la constància dels joves empresaris capaços de generar llocs de treball i impulsar projectes empresarials.[6] Els guardons s'entreguen cada any dins una gala contextualitzada als llocs amb més encant de la ciutat de Barcelona i entre les diferents categories del premi destaquen el Premi jove Empresari i el Premi a la Millor Iniciativa Empresarial.[7] Entre els premiats dels darrers anys com a Jove Empresari destaquen noms com Marc Coloma d'Heura Foods;[8] Elisenda Bou-Balust, de Vilynx.[9]

L'AIJEC entrega també el Reconeixement a la Millor Trajectòria Empresarial, que es lliura a un empresari consolidat per distingir la seva carrera; el Reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial, que premia l'aposta per la llengua catalana en l'àmbit de l'empresa, i el Reconeixement al Futur Jove Empresari, que reconeix un projecte emprenedor treballat per estudiants menors de 18 anys.[10] Des de l'any 2018 es fa entrega també del Reconeixement a l'Emprenedor Social.[11]

Referències[modifica]

  1. «Qui Som», 21-07-2020. [Consulta: 30 març 2021].
  2. «AIJEC, Asociación Independiente de Joveénes Empresarios de Cataluña» (en espanyol europeu). [Consulta: 30 març 2021].
  3. «Foment y la Aijec renuevan su alianza para seguir reforzando el papel de los jóvenes empresarios» (en espanyol europeu), 04-02-2021. [Consulta: 30 març 2021].
  4. «Foment reedita su acuerdo con la Aijec» (en castellà). [Consulta: 30 març 2021].
  5. «L'AIJEC busca el millor jove empresari de l'any», 19-03-2019. [Consulta: 26 març 2021].
  6. «Els millors joves empresaris dels últims cinc anys». [Consulta: 30 març 2021].
  7. «La llum dels joves empresaris». [Consulta: 30 març 2021].
  8. «Entrevista a Marc Coloma, activista y co-fundador de Heura Foods | Mundo Empresarial» (en espanyol europeu). [Consulta: 26 març 2021].
  9. «Elisenda Bou-Balust, cofundadora de Vilynx, premio Joven Empresario de 2018» (en castellà). [Consulta: 26 març 2021].
  10. Sanchez, Silvia. «Marc Coloma (Heura Foods), ganador del Premio Joven Empresario del año de la AIJEC» (en espanyol europeu), 04-11-2020. [Consulta: 30 març 2021].
  11. «Worldcoo guardonada amb el Reconeixement a l'Emprenedor Social» (en espanyol europeu), 21-06-2018. Arxivat de l'original el 2021-10-23. [Consulta: 30 març 2021].

Enllaços externs[modifica]