Associació d'Escoles Secundàries de l'Estat d'Illinois

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióAssociació d'Escoles Secundàries de l'Estat d'Illinois
Illinois High School Association
Dades
Tipusorganització
organització esportiva Modifica el valor a Wikidata
Creació1900
Governança corporativa
Seu

Lloc webihsa.org Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): ihsa_il Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

L'Associació d'Escoles Secundàries de l'Estat d'Illinois (en anglès: Illinois High School Association) (IHSA) és una associació estatal que regula els esports de competició i les activitats esportives escolars. És membre de la Federació Nacional d'Associacions Estatals d'Escoles Secundàries (en anglès: National Federation of State High School Associations) (NFHS).[1][2]

La IHSA regula: 14 esports masculins, 15 esports femenins, i 8 activitats co-educacionals no esportives. Més de 760 escoles secundàries públiques i privades de l'Estat d'Illinois, són membres de la IHSA. Les seves oficines són a Bloomington, Illinois.

Durant els seus 100 anys d'existència, la IHSA ha estat el centre de moltes controvèrsies, tals com: la inclusió dels esports femenins, la inclusió dels centres privats, i les proves anti-dopatge. Aquests fets han tingut repercussió en altres estats del país. Altres controvèrsies tals com la rivalitat entre les diferents escoles que formen part de l'associació, o sobre les normes de competició que estan en vigor a l'estat, tenen un àmbit més local.

Referències[modifica]

  1. «Illinois High School Association» (en anglès).
  2. «List of NFHS members» (en anglès). Arxivat de l'original el 2008-01-19. [Consulta: 23 novembre 2018].