Vés al contingut

Asteroide de tipus L

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Els asteroides de tipus L són un tipus d'asteroides inusuals. Es caracteritzen per un espectre vermell pronunciat per sota de 0,75 μm i un espectre sense trets més enllà. En comparació amb asteroides de tipus K, el seu espectre és més vermella a les longituds d'ona visibles i sense trets en l'infraroig.

Un exemple és Objecte proper a la Terra (NEO) 2012 DA14.[1]

Classificació[modifica]

La classificació espectral dels asteroides els descriu com els asteroides de tipus S anodins. Formalment, el tipus L es va introduir per la classificació SMASS, encara que estudis previs han assenyalat els espectres inusual de dos dels seus membres, (387) Aquitània i (980) Anacostia.

El grup S es divideix de la següent manera: tipus A | tipus K | tipus L | tipus Q | tipus R.

Tipus Ld[modifica]

La classificació SMASS també ofereix el tipus Ld, amb el mateix espectre de trets més enllà de 0,75 μm, però més pronunciada al vermell, per a les longituds d'ona visibles, com el tipus D. Un exemple podria ser (728) Leonisis, encara que per ara es classifica com a tipus A.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Dr. Lance A. M. Benner. «2012 DA14 Goldstone Radar Observations Planning» (en anglès). NASA/JPL Asteroid Radar Research, 13-01-2013. [Consulta: 16 gener 2013].