Avanguardia Nazionale

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Avanguardia Nazionale

L'Avantguarda Nacional (italià: Avanguardia Nazionale) és un nom que ha estat usat per a almenys dos grups neo-feixistes a Itàlia.

L'Avantguarda Nacional original era un moviment extraparlamentari format com un grup de ruptura del Moviment Social Italià (MSI) per Stefano Delle Chiaie el 1960. L'Avantguarda va rebutjar la ruta parlamentària del Moviment Social, preferint en canvi treballar fora del sistema polític per fer caure la democràcia i causar una tornada al feixisme. El grup tenia vinculacions amb Ordine Nuovo i altres grups extremistes. Vincenzo Vinciguerra era un membre cèlebre del grup.

Un segon grup que porta aquest nom va ser establert el 1970 per Adriano Tilgher, però aquest moviment va ser proscrit pel govern italià, que ho va veure com una temptativa per refundar el Partit Feixista.

El membre d'Avanguardia Nazionale, Mario Ricci, va participar en l'assassinat en 1978 d'Argala, l'etarra qui havia participat, cinc anys abans, en l'assassinat del primer ministre de Franco, Luis Carrero Blanco.

Una revista neofeixista titulada Avanguardia continua sent publicada mensualment. Pot reclamar ser l'òrgan oficial de l'Avantguarda Nacional, encara que el moviment romangui il·legal a Itàlia - el moviment oficial amb el qual Avanguardia està relacionat és la Comunità Politica di Avanguardia (Comunitat Política d'Avantguarda).