Aeronau experimental

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: Avió experimental)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Rutan Voyager, la primera aeronau a volar al voltant del món sense recarregar combustible, és un notable exemple d'una aeronau experimental

En usos generals, una aeronau experimental és una aeronau que no va anar completament provada en vol. Usualment, això implica que noves tecnologies aeroespacials s'estan provant en l'aeronau. Les aeronaus experimentals també són aquelles que volen amb un certificat experimental, de vegades es confonen les aeronaus experimentals amb areonaves casolanes. Encara que moltes aeronaus casolanes porten el certificat experimental, hi ha moltes aeronaus que són construïdes amb finalitats experimentals però que no són casolanes.

Avions experimentals destacats en la història[modifica | modifica el codi]

Es pot nomenar com a primera aeronau experimental destacable el Wright Flyer, també conegut com l'avió dels germans Wright, que va ser la primera màquina voladora a motor, després de diversos prototips, es va aconseguir la gesta el 17 de desembre de 1903,realment va haver-hi exemples anteriors i millors tècnicament com el vol del brasiler Santos Dumont.

Chuck Yeager davant del Bell X-1, sobrenomenat després Glamorous Glennis

El 14 d'octubre de 1947, el capità Charles Yeager de la USAF va volar en l'avió Bell X-1 #46-062, que va rebre el nom de Glamorous Glennis. L'aeronau, impulsada per un motor de coet, va ser llançada des del ventre d'un B-29 modificat i va planejar fins a aterrar en una pista. En aquest vol el pilot va creuar la "barrera del so" (oficialment per primera vegada en la història, encara que pilots reporten haver-la creuat amb anterioritat), aconseguint aconseguir els 1.078 km/h o Mach 1,05 a 12.800 m. Només uns dies més tard aquest avió va aconseguir un rècord d'altitud de 21.372 m.

Això va generar després una sèrie d'avions expermientales anomenats Avions X.


El Hawker P.1127 va ser un avió experimental que va conduir a mitjan 60' a la generació d'avions Harrier. El Hawker Siddeley Harrier va ser el primer caça amb capacitats V/STOL (enlairament i aterratge vertical), col·loquialment anomenat "jump jet". El Harrier va ser l'únic disseny V/STOL realment reeixit dels molts que van sorgir en els anys 1960.

Aaeronaves experimentals als Estats Units i altres nacions[modifica | modifica el codi]

Els Estats Units i Austràlia tenen lleis molt més flexibles que altres països sobre les aeronaus experimentals, això contribueix a una gran quantitat d'avions casolans, importats i avions ex-militars que volen avui dia.

Regles de la AFA per a aeronaus experimentals[modifica | modifica el codi]

L'Administració Federal d'Aviació (AFA) dels Estats Units, requereix que un certificat especial sigui inclòs amb els papers oficials associats a cada aeronau. Les aeronaus produïdes per un fabricador certificat van a passar per un període extensiu de testeos per provar que siguin segurs per volar. Aquests tests cobreixen tot des d'enginyeria i construcció fins a les característiques de vol de l'avió. Una vegada que s'hagin completat satisfactòriament els testeos, se li assigna un certificat al disseny de l'avió que indica el tipus d'aeronau i en quin estat està (si és un prototip, si està en servei, etc.) i al dissenyador de l'aeronau se li atorga un altre certificat. Les aeronaus que no compleixin amb els requeriments, hauran de complir altres requeriments per aconseguir un certificat especial (certificat experimental).

Interior de l'aeronau experimental Lockheed L1049 Super Constellation VH-EAG, el rètol diu: "Advertiment: Aquesta aeronau pot no complir amb les regulacions de seguretat de les aeronaus convencionals. Vostè vola en aquesta aeronau sota el seu propi risc."

Els certificats de seguretat aeroespecial per a aeronaus experimentals de la AFA certifiquen per a vuit propòsits:

  • Recerca i desenvolupo -- Aeronaus el propòsit de les quals és testear nous dissenys, equipament, o tècniques operacionals
  • Mostrar conformitat amb les reglamentacions -- Una aeronau que és construïda per demostrar la seguretat del disseny.
  • Entrenament de la tripulació -- Una aeronau usada específicament per a entrenament que, per alguna raó, no va adquirir un certificat estàndard. Per exemple, la NASA utilitza un Gulfstream II áltamente modificat per entrenar als pilots com una simulació d'aterratge d'un Transbordador espacial.
  • Exibición
  • Carreres aèries
  • Estratégia del mercat -- Una demostració d'una aeronau
  • Aeronaus casolanes/Kit-Build

Vegeu també[modifica | modifica el codi]

Referències[modifica | modifica el codi]

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]

(En anglès)