Babette Gundy

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaBabette Gundy
Biografia
Naixement1824 Modifica el valor a Wikidata
Nuremberg Modifica el valor a Wikidata
Mort8 desembre 1868 Modifica el valor a Wikidata (43/44 anys)
Activitat
Ocupaciócantant d'òpera, cantant Modifica el valor a Wikidata
VeuSoprano Modifica el valor a Wikidata

InstrumentVeu Modifica el valor a Wikidata

Babette Gundy (Nuremberg, 1824 - 8 de desembre de 1868) va ser un cantant d'òpera (soprano) alemanya.

Gundy, filla d'un primer violinista de l'orquestra del Nürnberg Bühne, que més tard es va convertir en membre de l'orquestra de la cort de Karlsruhe, va debutar el 1841 com a "Gabriele" al campament nocturn de Nuremberg i va rebre classes de cant de Sabine Heinefetter. Abans de complir una sol·licitud a Frankfurt el 1844, va completar la seva formació artística amb Giovanni Gentiluomo a Viena. El 1845 es va casar amb el cantant d'òpera Georg Gundy. Des de Frankfurt va arribar al Hoftheater de Mannheim el 1846, on va ser l'artista principal fins al 1849. Després va fer aparicions a París i Londres amb èxit sense precedents, així com el 1855 i el 1856 sota la direcció de Witteschen a Pest i més tard als teatres de la cort de Múnic i Viena.

Bibliografia[modifica]

  • Constantin von Wurzbach: Gundy, Betty. A: Biographisches Lexikon des Kaiserthums Oesterreich. 6a part. Imperial i Royal Court and State Printing Office, Viena 1860, pàg. 33 (versió digitalitzada).
  • Ludwig Eisenberg: Gran lèxic biogràfic de l'etapa alemanya al XIX. Segle. Verlag von Paul List, Leipzig 1903, pàgines 368-369 (Textarchiv - Internet Archive).

Aclariment[modifica]

  • Aquest article està basat en un text públic del Gran Lèxic Biogràfic de Ludwig Eisenberg de l'Escenari Alemany al segle xix, edició de 1903.

Enllaços externs[modifica]