Baby Boy

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquest article tracta sobre la pel·lícula. Si cerqueu la cançó de Beyoncé, vegeu «Baby Boy (cançó)».
Infotaula de pel·lículaBaby Boy
Fitxa
DireccióJohn Singleton
Protagonistes
ProduccióJohn Singleton
GuióJohn Singleton
MúsicaDavid Arnold
FotografiaCharles Mills
MuntatgeBruce Cannon Modifica el valor a Wikidata
ProductoraColumbia Pictures Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorColumbia Pictures
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena2001
Durada129 min
Idioma originalanglès
Coloren color i en blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Pressupost16.000.000 $
Descripció
Gènerecinema de ficció criminal, drama, coming-of-age, hood film i cinema romàntic Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióLos Angeles Modifica el valor a Wikidata

Lloc websonypictures.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0255819 Filmaffinity: 107934 Allocine: 28570 Rottentomatoes: m/baby_boy Letterboxd: baby-boy Mojo: babyboy Allmovie: v246284 TCM: 454490 Metacritic: movie/baby-boy TV.com: movies/baby-boy AFI: 61945 TMDB.org: 16161 Modifica el valor a Wikidata

Baby Boy és una pel·lícula dramàtica estatudinenca estrenada el 2001. Ha estat dirigida per John Singleton i posa en escena els cantants Snoop Dogg i Tyrese i els actors Ving Rhames, Tamara LaSeon Baix, Angell S. Conwell, Omar Gooding i Taraji P. Henson.

Argument[modifica]

Jody és un jove de 20 anys, a l'atur. És el pare de dos fills de mares diferents, Yvette i Peanut, i ell mateix viu encara amb la seva mare. El seu millor amic, Sweetpea, acumula greus errors i porta la majoria de la seva jove vida a la presó. Juanita, la mare de Jody, ha decidit refer la seva vida als 36 anys després d'haver conegut Melvin, un antic gàngster. Força Jody a prendre's seriosament la seva vida. Viure l'arribada de Melvin a casa seva encara embolicarà més les coses. Queda cada vegada menys lloc per a un jove que es conforma a aspirar sense assumir mai.

Violència, riures, amor, llàgrimes, tantes coses que descriuen la vida de Jody i que les haurà d'afrontar. Però sobretot, és la seva pròpia de volar sol el que haurà de combatre, per finalment deixar de ser un "nen malcriat".

Repartiment[modifica]

Rebuda[modifica]

Box office[modifica]

En el cap de setmana de l'estrena, la pel·lícula va guanyar en total 8,6 milions de dòlars a 1.533 cinemes als Estats Units, amb una mitjana de 5.614 per cinema, i classificant-se en el número 5 al box office. Va guanyar en total 28,7 milions als EUA i 647.097 a l'estranger (França, Austràlia, Regne Unit i Espanya), sumant 29,3 a tot el món.

La pel·lícula tenia un pressupost de 16 milions i va ser classificada R per la seva forta sexualitat, llenguatge groller, violència i ús de drogues[1] i va quedra en el número 64 del rànquing de l'any 2001.

Critica[modifica]

La pel·lícula va rebre ressenyes generalment positives dels crítics. Roger Ebert li donava 3½ estrelles sobre 4, Baby Boy és una crítica atrevida de joves negres que distretament engendren criatures, viuen de les seves mares i ni tan sols pensen a buscar feina. És també una crítica de la societat que els empeny a aquella situació. Mai s'havia fet una pel·lícula des d'aquest angle sobre l'experiència afroamericana" i "no cau en el fàcil punt de vista liberal. No hi ha cap blanc en aquesta pel·lícula, res de culpar de forma simplista d'altres; els adults a la vida de Jody el culpen dels seus propis problemes."[2]

Kenneth Turan, crític cinematogràfic de Los Angeles Times, lloa el film per ser "...irresistible... sincer i personal..." Rotten Tomatoes dona Baby Boy una ràtio del 77%; "Moralitzant i repetitiva a estones, Baby Boy encara aconsegueix traspuar autenticitat, gràcies al seu càsting competent.[3]

Referències[modifica]

  1. New York Times. Baby Boy (en anglès). New York Times, 27 de juny de 2001. 
  2. Ebert, Roger. Chicago Sun-Times. Baby Boy (en anglès). Chicago Sun-Times, 27 de juny de 2001. 
  3. Rotten Tomatoes. Baby Boy (en anglès). Rotten Tomatoes. 

Enllaços externs[modifica]