Bad taste

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaBad taste
Bad Taste Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióPeter Jackson Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióPeter Jackson Modifica el valor a Wikidata
GuióPeter Jackson Modifica el valor a Wikidata
FotografiaPeter Jackson Modifica el valor a Wikidata
MuntatgePeter Jackson Modifica el valor a Wikidata
ProductoraNew Zealand Film Commission Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorImage Entertainment i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenNova Zelanda Modifica el valor a Wikidata
Estrena1987 Modifica el valor a Wikidata
Durada88 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
RodatgeNova Zelanda Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema de ciència-ficció, ciència ficció humorística, invasió extraterrestre, comèdia de terror, comèdia de clatellades i cinema gore Modifica el valor a Wikidata
Temainvasió extraterrestre Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióKaihoro (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0092610 Filmaffinity: 788407 Allocine: 39184 Rottentomatoes: m/bad_taste Letterboxd: bad-taste Allmovie: v3751 TCM: 67992 Metacritic: movie/bad-taste TV.com: movies/bad-taste-1988 TMDB.org: 9964 Modifica el valor a Wikidata

Bad taste és una pel·lícula de culte de 1987 dirigida, escrita i produïda per Peter Jackson. Va ser el primer llargmetratge de Jackson, que el va filmar amb l'ajuda dels seus amics durant el seu temps lliure. La trama gira al voltant d'un grup d'extraterrestres que arriben a Nova Zelanda per a segrestar persones i convertir-les en menjar.

Argument[modifica]

Uns extraterrestres envaeixen el poble de Kaihoro i els seus habitants són assassinats i tancats en caixes per convertir-se en menjar ràpid. El govern hi envia quatre paramilitars per aturar la invasió.

Producció[modifica]

Peter Jackson va començar a rodar la pel·lícula durant els caps de setmana atès que entre setmana tenia una altra feina. El rodatge va durar quatre anys, fet que es va deure a les dificultats perquè tots els involucrats en la pel·lícula coincidissin en els seus temps lliures. Els actors de la pel·lícula eren amics i veïns del director. Encara que la idea original era fer un curtmetratge, Jackson es va adonar que el material utilitzable abastava aproximadament 75 minuts, prou per fer un llargmetratge.[1][2][3]

Jackson va estar a càrrec de la producció, direcció, fotografia i muntatge de Bad taste, interpretant fins i tot dos dels personatges que apareixen a la pel·lícula.[4] Segons les seves pròpies paraules:

« El gran nombre de treballs i tasques que vaig fer van sorgir pel fet que no tenia diners i no hi havia pressupost. Literalment vaig acabar a la pel·lícula, interpretant un paper al film, perquè em vaig quedar sense amics. Sí, tenia un grup limitat de gent que sabia que podia convèncer per venir durant un cada cap de setmana alguns mesos, però es van convertir en anys, així que em vaig assignar un dels personatges.[5] »

Després del rodatge, el director va rebre suport de la New Zealand Film Commission, que va ajudar a finançar la pel·lícula i Jackson va poder acabar-la. Un cop finalitzada, la cinta va ser exhibida al Festival Internacional de Cinema de Canes, on va ser adquirida per distribuïdors de diversos països.[6][7]

El 2008, la revista Empire va dur a terme una enquesta entre els lectors i crítics de cinema per a seleccionar les 500 millors pel·lícules de tots els temps, i Bad taste va assolir el lloc 416.[8]

Premis[modifica]

Any Premi Categoria Receptor Resultat
1990 Fantasporto[9] Millor pel·lícula Peter Jackson Nominat
1989 Fantafestival[9] Premi de l'audiència Peter Jackson Guanyador

Referències[modifica]

  1. «Peter Jackson Interview (page: 5 / 8)» (en anglès). Academy of Achievement. Arxivat de l'original el 14 d'octubre de 2011. [Consulta: 29 juliol 2011].
  2. «Peter Jackson Biography» (en anglès). Academy of Achievement. [Consulta: 29 juliol 2011].
  3. «Interview with Peter O'Herne» (en anglès). Badmovies.org, 02-12-2000. [Consulta: 29 juliol 2011].
  4. «Mal gusto (1987) - Full cast and crew» (en anglès). IMDb. [Consulta: 29 juliol 2011].
  5. Stratton, David. «Peter Jackson Interview» (en anglès). At the Movies. Arxivat de l'original el 11 de setembre de 2014. [Consulta: 29 juliol 2011].
  6. «Peter Jackson Interview (page: 6 / 8)» (en anglès). Academy of Achievement. Arxivat de l'original el 16 d'octubre de 2011. [Consulta: 29 juliol 2011].
  7. «Peter Jackson Biography» (en anglès). Yahoo! Movies. Arxivat de l'original el 29 de març de 2010. [Consulta: 29 juliol 2011].
  8. «The 500 Greatest Movies of All Time» (en anglès). Empire, 2008. [Consulta: 18 novembre 2011].
  9. 9,0 9,1 «Mal gusto (1987) - Awards» (en anglès). IMDb. [Consulta: 29 juliol 2011].