Badia d'Osaka

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaBadia d'Osaka
(ja) 大阪湾 Modifica el valor a Wikidata
Vista nocturna
Imatge
TipusBadia Modifica el valor a Wikidata
EpònimŌsaka Modifica el valor a Wikidata
Part demar interior de Seto Modifica el valor a Wikidata
Localització
País de la concaJapó Modifica el valor a Wikidata
Entitat territorial administrativaprefectura d'Ōsaka (Japó), prefectura de Hyōgo (Japó) i Prefectura de Wakayama (Japó) Modifica el valor a Wikidata
Map
 34° 30′ N, 135° 18′ E / 34.5°N,135.3°E / 34.5; 135.3

La badia d'Osaka (大阪湾, Ōsaka-wan) és una badia pertanyent a la mar interior de Seto, al Japó occidental.[1][2] Com a part de la mar de Seto, la badia es troba separada de l'oceà pacífic per la canal de Kii i de la resta més occidental de la mar interior de Seto per l'estret d'Akashi. La seua costa occidental està formada per l'illa d'Awaji i les costes del nord i de l'est formen part de les prefectures de Hyogo i Osaka, a la regió de Kansai i, més concretament, al Keihanshin.

La roda de fira del mont Tenpō, localitzada al mont homònim i l'oceanogràfic d'Osaka, de Minato (Osaka), es troben a la costa de la badia.[3][4]

Indústria[modifica]

Moltes indústries es troben localitzades al voltant de la badia per la convenient situació i bons enllaços de transport, tant marítim com ferroviari i aeri. La regió presenta unes bones connexions per avió o shinkansen tant cap al sud del país com per a la regió de Kanto, on es troba Tòquio; a més de tindre un públic potencial de més de nou milions de persones a la zona.

Recentmen, amb els canvis produïts al país i la reconversió industrial fruit de la deslocalització de la indústria, algunes antigues indústries pesants com ara la Nippon Steel, han començat a disminuir a la zona, sent substituïdes per noves empreses de teconologia de vanguàrdia. Infinitat de companyies del sector quaternari s'han instal·lat a la zona i s'han començat la construcció de ramals d'autopista.

Transport[modifica]

Marítim[modifica]

Aeri[modifica]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Badia d'Osaka